Flere eksperimenter på Perron 1

Nye ideer og koncepter skal afprøves, og 20. maj åbner Museum Skanderborg for to nye udstillinger.

Artiklens øverste billede
Fra udstillingen “Apokalyptiske tanker -What remains“. Foto: Steen Rasmussen

Mens Museum Skanderborg arbejder på ombygningen af Perron1, afprøves der forskellige idéer og koncepter for udstillinger i det tidligere posthus. Museet vil også gerne finde ud af, hvad folk gerne vil bruge deres lokalhistoriske museum til.

Derfor åbner der fredag 20. maj to nye udstillinger: ’Sammen om fremtidens museum’ og ’Apokalyptiske tanker - what remains’.

Perron1 skal være et helt særligt museum, der bruger sin placering som et udgangspunkt for at bringe mennesker sammen - en ventesal, som også er museum og arkiv. Her skal være historier og aktiviteter for pendleren, der passerer stationen på daglig basis, for borgerne i Skanderborg og for turisten. Et mødested for alle. Det er det, som udstillingen ’Sammen om fremtidens museum’ handler om. Rundt omkring i fem kuber inviteres de besøgende til at give museet input til fremtidens museum.

I sikringsrummet

Som en del af museets udviklingsstrategi Kunstlaboratorium - Perron1 har Museum Skanderborg inviteret billedkunstner Steen Rasmussen til at skabe en større, stedspecifik installation med titlen “Apokalyptiske tanker -What remains“.

Steen Rasmussen har omdannet det tidligere sikringsrum i museets underetage til en kalejdoskopisk installation bestående af en række rum med hver sin historie. Publikum bevæger sig gennem forskellige tableauer, der inviterer til refleksioner om forgængelighed.

Værket refererer til lokale hændelser blandt andet slaget og ofringerne i Illerup Ådal og Alken enge, samt myten om den hovedløse rytter og de fire ildsprudlende heste, der som dødens budbringere jager gennem ådalen om natten. En lokal pendant til de apokalyptiske ryttere fra biblen.

Udstillingen præsenterer publikum for dilemmaer som æstetik kontra etik - det eksistentielle tab og Identitetens foranderlighed og kan opleves på Museum Skanderborg - Perron1 i perioden fra 20. maj til 31. december.

Begge udstillinger indvies ved en reception fredag 20. maj kl. 16-18 på Perron1, Jernbanevej 9, Skanderborg. Tilmelding sker på Museum Skanderborgs hjemmeside: www.museumskanderborg.dk/det-sker


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.