Anne fra Tebstrup har altid haft en skuespiller i maven: Nu dyrker hun sin drøm som statist hos Det kgl. Teater

Anne Knudsen er med i Det Kongelige Teaters opsætning af Hobbitten.

Artiklens øverste billede
Anne Knudsen fra Tebstrup holder liv i en gammel teaterdrøm som statist i Det Kongelige Teaters opsætning af Hobbitten på Moesgaard. Foto: Erland Rasmussen

Anne Knudsen fra Tebstrup indrømmer gerne, at hun har haft en lille skuespiller i maven helt tilbage fra folkeskolealderen, og selv om hun til daglig er teknisk designer hos Vejdirektoratet i Skanderborg, så holder hun liv i den gamle teaterdrøm som statist på Det Kongelige Teaters udendørs forestilling Hobbitten på Moesgaard.

Jeg har nok altid haft sådan en lille skuespiller i maven. Jeg er måske ikke specielt god til det, men jeg kan rigtig godt lide det. Og ja, det holder liv i en gammel drøm. Bare det at være en del af det engang imellem passer fint.

Anne Knudsen, Tebstrup

Prøverne på Hobbitten, som er fortællingen om den stilfærdige hobbit, Bilbo Sækker, der pludselig finder sig selv midt i en episk kamp mellem det gode og onde, er godt i gang på Moesgaard.

Stor produktion

På Moesgaard er Anne Knudsen en del af en stor produktion med en statistgruppe på ikke mindre end 70 deltagere fra hele Østjylland. Dertil kommer de professionelle skuespillere og de mange folk bag scenen, som får det hele til at fungere med opsætning, kulisser, kostumer med mere.

Der er allerede sommerfugle i luften og i maven, jo nærmere premieredagen 20. maj kommer, når 3000 publikummer til den tid ventes på plads hver aften.

Anne Knudsen skal blandt andet være ulv som statist i Det Kongelige Teaters opsætning af Hobbitten. Pressebillede: Miklos Szabo

»Jeg har en lille Hobbit i maven og elsker udfordringer, at være sammen og lave teater. Jeg glæder mig til, at vi kommer rigtig i gang på Moesgaard og at se det, vi har øvet i løbet af foråret i en sammenhæng, at se og lære en masse om så stort et setup og selv være en del af det,« lyder det fra Anne Knudsen.

De skrå brædder

Det er første gang, 51-årige Anne Knudsen medvirker i så stor og professionel en opsætning som Hobbitten med Det Kongelige Teater på Moesgaard, men det er bestemt ikke første gang, hun står på de skrå brædder.

Anne Knudsen har således været med i Tebstrup revyen, ligesom hun var med i et statistbureau, da hun på et tidspunkt boede i København. Det betød medvirken i både reklamefilm, men Anne Knudsen har også været statist i dramaserien Nicolaj og Julie samt i filmen Oh Happy Day.

Interessen begyndte allerede, da Anne Knudsen gik på Bakkeskolen i Hørning og på ungdomsskolen, hvor hun havde teater. Hun kom også med i det daværende Cirkus Solskin i både Hørning og Skanderborg.

»Jeg har nok altid haft sådan en lille skuespiller i maven. Jeg er måske ikke specielt god til det, men jeg kan rigtig godt lide det. Og ja, det holder liv i en gammel drøm. Bare det at være en del af det engang imellem passer fint,« siger betoner Anne Knudsen.

Til optagelsesprøve

Anne Knudsen så et opslag på Facebook, at Det Kongelige Teater søgte statister til Hobbitten.

»Det lød spændende, så jeg meldte mig til med det sammen,« husker hun.

Anne Knudsen var heldig at blive udvalgt til at være med i den store forestilling. På forhånd ved man ikke, hvad det er, man skal. Men det ligger klart nu, at Anne Knudsen skal spille 3 roller over hele forestillingen, der varer to og en halv time.

To af figurerne optræder Anne Knudsen med i 1. akt, mens hun er i næsten hele 2. akt med den tredje figur.

»Jeg skal være en Søbyvagt, som skal forsvare byen, jeg skal være en Elverkvinde, som er en dukke, og så skal jeg også være ulv,« uddyber Anne Knudsen.

Godt sammenhold

Man skal være indstillet på at bruge mange timer i fritiden, hvis man gerne vil være med i en forestilling som Hobbitten.

Anne Knudsen og resten af ensemblet har således været i gang med at øve siden januar. Først sidst i april begyndte prøverne ude på Moesgaard. Man skal også være en tålmodig sjæl, for der er meget ventetid, når der øves.

Anne Knudsen fremhæver imidlertid sammenholdet som helt enestående.

»Vi spiser sammen med skuespillerne, og alle medvirkende er simpelt hen så søde. Vi arbejder i grupper, og man får tit et klap på skulderen, og det er simpelt hen over al forventning,« fremhæver Anne Knudsen.

Og selv om der ikke er mange friaftener, så ville hun ikke undvære at være med.

»Det er virkelig sjovt at være med til. Det er et fællesskab og et teamwork, hvor alle må yde sit bedste for at få helheden til at fungere,« siger Anne Knudsen.

Hobbitten spiller fra 20. maj til 25. juni på Moesgaard.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.