Klar i Skanderborg: Herlige og heslige Sløngeldage for alle

Di Heslige Slønglers Klup melder klar til Sløngeluge 16.-21. maj.

Artiklens øverste billede
Eleverne på FGU Hørning FGU har leverert en skomagerbutik, et konditori og en slagterforretning til Sløngel-projektet. Pressefoto

I Ole Lund Kirkegaards herlige bog ”Lille Virgil” fra 1967 siger Carl Emil til sine to venner, Lille Virgil og Oskar: ”I morgen er det min fødselsdag, og I skal med til den”.

Di Heslige Slønglers Klup inviterer også til fest. Til herlige og heslige Sløngeldage i maj. Og den fest skal I også bare med til, lyder det i en pressemeddelelse fra slønglerne.

Jeg er rigtig, rigtig glad for samarbejdet med Di Heslige Slønglers Klup. Vi får en masse kreative udfordringer fra Slønglerne og er virkelig glade for arbejdsfællesskabet med dem. Det betyder også meget at være involveret i lokalsamfundet.«

Anders Christensen, faglærer, FGU
Vestermølle Håndværkerlaug arbejder i øjeblikket på et tårn fra fortællingen om Hodja fra Pjort. Tårnet opstilles i Byparken 19. maj.  Pressefoto

Efter aflysning af Sløngeldage i 2020 og afholdelse af løjerne i 2021 i maj og august er Slønglerne nu tilbage på sporet. Uge 20 i maj er udvalgt som ugen, hvor Sløngelnæringen skal flyde i store mængder til små og store Sløngler. Sløngelnæringen er igen stort set gratis, og det kan Kluppen og publikum takke flere gavmilde fonde for.

De – stort set – gratis arrangementer henover uge 20 er følgende:

Onsdag 18. maj afholder Kluppen Sløngeldag for kommunens 3. klasserne. Denne dag vil der være ca. 900 skoleelever i Kulturhuset, Walthers, Morten Børup skolen, Kulturskolen og Byparken. Det vil være en dag fyldt med foredrag og musik.

Torsdag 19. maj kan publikum gå I Ole Lund Kirkegaards fodspor” sammen med museumsinspektør Charlotte Abildgaard. Gratis billet kan printes fra https://billet.kulturhuset-skanderborg.dk/75937/Byvandring .

Vestermølle Håndværkerlaug består af ren række pensionerede, dygtige håndværkere, der blandt andet har lavet en cirkusvogn , en mølle og en Gummi-Tarzan figur. Pressefoto

Fredag 20. maj har Slønglerne inviteret en række børnehaver til Cirkus Fyr og Flamme-forestilling.

Lørdag 21. maj er kulminationen på løjerne. Så er det Store Sløngeldag kl. 10-16. Der afvikles arrangementer i Kulturhuset, på Kulturtorvet og i Byparken.

Rigtige venner

Di Heslige Slønglers Klup er en forholdsvis lille forening med store armbevægelser, højtflyvende visioner og trofaste venner, der hjælper Slønglerne med at udfolde Sløngeldagene hvert år.

FGU Hørning: Sløngelkluppen har og har haft et fortrinligt samarbejde med FGU Sydøstjylland i Hørning en række år. Afdelingen for Ejendomsservice på FGU har forsynet Slønglerne med særdeles flotte produktioner. 2022 bliver en ingen undtagelse. FGU leverer en skomagerbutik, et konditori og en slagterforretning til projektet. Publikum kan glæde sigt til at se kvalitetsproduktioner i Byparken og på Kulturtorvet i Sløngelugen.

Faglærer Anders Christensen fra FGU udtaler:

»Jeg er rigtig, rigtig glad for samarbejdet med Di Heslige Slønglers Klup. Vi får en masse kreative udfordringer fra Slønglerne og er virkelig glade for arbejdsfællesskabet med dem. Det betyder også meget at være involveret i lokalsamfundet.«

FGU Hørning hjælper med klargøring og opstilling i uge 20. Ud over Ejendomsserviceafdelingen deltager også Træafdelingen og Smedeafdelingen fra FGU Hørning.

På tredje år har Kluppen et forbilledligt samarbejde med Vestermølle Håndværkerlaug, som består af ren række pensionerede, dygtige håndværkere.

Frede Andersen, der er formand for Vestermølle Håndværkerlaug siger:

»Vi har et godt samarbejde med Di Heslige Slønglers Klup om forskellige projekter med baggrund i Ole Lund Kirkegaards fortællinger. Til dato har vi lavet en cirkusvogn, en mølle samt en Gummi-Tarzan figur. I øjeblikket arbejder vi på et tårn fra fortællingen om Hodja fra Pjort. Tårnet, som vi er meget stolte af, opstilles i Byparken 19. maj. Håndværkerlauget sagde ja til et samarbejde med Slønglerne, fordi vi fandt Sløngelideerne spændende. Samarbejdet med Di Heslige Sløngler har i den grad været et livgivende og fornøjeligt islæt i vores pensionisttilværelse.«

Fra mandag 16. maj stiller Di Heslige Slønglers Klup op til fest. Slønglerne er selv aktive hele ugen.

»Desuden får vi som sagt hjælp fra FGU Hørning. Og minsandten om ikke også Damgaard Ejendomme møder op med mandskab og køretøjer. Med al denne hjælp kan vi – næsten – garantere et Kulturhus, en Bypark og et Kulturtorv klædt i spændende Sløngelgevandter til vore arrangementer i uge 20,« siger Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.