Smukfest klar med 10 nye danske navne til sommerens fest i bøgeskoven

En perlerække af danske musikere står klar til at indtage Dyrehaven til august

Artiklens øverste billede
Jacob Dinesen er blandt de danske navne, der spreder musikalsk magi under trækronerne til sommer. Arkivfoto

Smukfest offentliggjorde torsdag 10 nye danske navne til programmet for dette års Smukfest. Begyndende med det 25-årige talent Artigeardit, som er en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop scene lige nu. Gennem sine tekster fortæller han historier fra sit eget liv på godt og ondt. Lyden er ikonisk, forførende og let genkendelig.

Dernæst gælder det den blot 20-årige sangerinde Mina Okabe. Hun har i løbet af sit relativt korte liv allerede levet med hele verden som sin legeplads og inspirationskilde til sin musik, og hun er lige så beskeden og ydmyg omkring sin musik, som hendes drømme og ambitioner er store og grænseløse.

Også 24-årige Dopha, der med sin musik, som er let og legende og samtidig personlig og rummer en verden af følelser, har på meget kort tid taget Danmark med storm, og er nu klar til at indtage scenen på Smukfest til sommer.

Sivas er tilbage i bøgeskoven. I 2014 modtog han sammen med Klaus Rifbjerg festivalens Polka Verner Legat. Arkivfoto

Tre gode herrer, der altid sørger for at drysse masser af rock- og popmagi ud over skovbunden, har takket ja til at lægge vejen forbi os til august. Sivas er en af pionererne bag den nuværende hip hop bølge og gennemgående for Sivas’ musik er budskabet om at gøre det, man mener er rigtigt og kæmpe for sine idealer. Jacob Dinesen, der med sit 5. studiealbum ’The Joker’s Hand’ er klar til at tage os en markant mere rocket retning, og Kesi, der med sine mange hits er blevet streamet mere end 70 mio. gange på Spotify, har også meldt sin ankomst til Smukfest 2022.

I blandt dagens offentliggørelser gemmer sig intet mindre end fire styks fabelagtige bands. Det første af dem, som vi med kæmpe stolthed kan præsentere, er den danske rockgruppe, Folkeklubben, der over de sidste 10 år har markeret sig som et af landets bedste og mest flittige rockbands og roses for deres poetiske og ærlige skildring af verden, som de oplever den.

Dernæst er det storcharmerende musikkollektiv fra Svendborg, PATINA. Bandet har noget så sjældent som tre forsangere, der samtidig alle er trommeslagere, og de laver musik, der både er funky, dansabelt og til at synge med på.

Næste band på plakaten er den spirende gruppe, Blæst, der med et skønt, afslappet musikalsk overskud præsenterer ungdommelige tekster om små hverdagsøjeblikke, der rummer stor poesi.

Sidst men ikke mindst har vi Danser Med Piger, der består af fem venner, som elsker at spille musik og efter flere år med coverversioner fik lyst til selv at skrive og indspille deres egen musik.

Alle billetter udsolgt

Har man ikke allerede partoutarmbåndet eller endagsbilletten i hus, er løbet næsten kørt. Der er dog stadig en chance for at være heldig, hvis man er skrevet på venteliste til billetter via Smukshop.dk.

Festivalen anbefaler at både salg og køb af billetter altid foregår via Smukshoppen, så der hverken er fusket eller lusket med billetterne.

Kom med som frivillig

Endelig er der også muligheden for at komme med på en alternativ måde, nemlig som en af festivalens tusinder af frivillige medhjælpere.

»Vores frivillige ildsjæle er et afgørende element, i at vores festival bliver formet på gennemført og unik vis hver sommer. Vi er så ufattelig heldige, at 15.000 trofaste medhjælpere vælger at bruge hver sommer med os. Og vi byder naturligvis altid nye velkomne. Uden dem, så var der ikke en Smukfest,« understreger festivalens talsmand, Søren Eskildsen.

Er man interesseret i at blive medhjælper, er det en god ide at holde øje med medhjælper-jobbanken, Smukcrew.dk, hvor der i løbet af foråret oprettes frivillige tjanser i alle afskygninger i.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.