Gnisten opretter erhvervsklub

Spillestedet Gnisten i Ry går nye veje for at styrke kulturlivet.  Det fremgår af en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Erhvervsklubben Gnisten Backstage har premiere den 4. februar, hvor deltagerne kan opleve sangeren Kajsa Vala, der i december optrådte på Gnisten i Ry. Foto: Per Bille

Spillestedet Gnisten på Møllevej i Ry går nye veje for at styrke kulturlivet på egnen. Foreningen Musikværket Ry, der står bag Gnisten, lancerer nu en erhvervsklub - Gnisten Backstage.

Idéen er at skabe et fællesskab af lokale virksomheder, som ved hjælp af sponsorater er med til styrke Gnistens arbejde.

Premieren finder sted 4. februar klokken 16.30 med et fyraftens-arrangement på Gnisten, der vil være åbent for alle interesserede virksomheder.

Vi vil lave en lidt anderledes erhvervsklub, hvor man kan få en fed oplevelse i ’Gnisten-stil’ i de hyggelige og rustikke rammer vi har her på Møllevej.

Birgitte Højland, formand for Gnisten.

På programmet denne aften vil der være en minikoncert med den kendte dansk-islandske sanger Kajsa Vala. Tilmelding er nødvendig.

»Ved at blive medlem af Gnisten Backstage kan lokale virksomheder deltage i et stærkt netværk, som hjælper med at skabe en ramme om kulturlivet og fællesskabet. Virksomhederne bliver profileret sammen med Gnisten, og samtidig har Gnisten brug for at rejse midler for at sikre og styrke projektets økonomi. Der skal bruges penge til den daglige drift. Og der skal bruges penge til - på sigt - at kunne overtage ejerskabet af det gamle varmeværk,« forklarer Birgitte Højland, der er formand for Musikværket Ry.

»Vi vil lave en lidt anderledes erhvervsklub, hvor man kan få en fed oplevelse i ’Gnisten-stil’ i de hyggelige og rustikke rammer vi har her på Møllevej. Vi håber også, at det giver anledning til at udveksle ideer, når man bliver inspireret,« tilføjer hun.

Virksomheder kan blive medlem af Gnisten Backstage ved at købe et Banjo, Stortromme eller Jamsession-sponsorat.

To gange årligt mødes medlemmerne i Backstage til events på Gnisten med et kulturelt indhold, lidt godt til ganen og hyggeligt samvær med de andre medlemmer om en god oplevelse.

Medlemmerne af Backstage får samtidig eksponering og andre fordele alt efter valg af sponsorpakke.

I løbet af 2021 har Gnisten gennemført mere end 25 koncerter og mange andre events og møder.

»Der er potentiale til meget mere,« understreger ildsjælene bag det nye spillested. Derfor er der planer om at forbedre det gamle varmeværk på Møllevej 22, der nu i halvandet år har dannet ramme om Gnisten.

Spillestedet skal indrettes, så det kan rumme et større antal gæster end i dag, og der er allerede nu en tæt dialog med Skanderborg Kommune om at skabe de rammer, der er nødvendige for et moderne spillested.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

sas

Læs også

Del artiklen