»Tal med dem, du er uenig med«: Brobygger Özlem Cekic til Højskoledage i Kirkecenteret

Özlem Cekic fra 'Brobyggerne' er første foredragsholder i forårets foredragsrække.

Artiklens øverste billede
Özlem Cekic er forkvinde for foreningen ”Brobyggerne”, som hun stiftede sammen med afdøde overrabbiner Bent Melchior. Pressefoto

Traditionen med ”Højskoledage i Kirkecenteret Kirkebakken” i Skanderborg, der har eksisteret siden 1994, fortsætter igen i år.

Dagene begynder med morgensang fra Højskolesangbogen som oplæg til formiddagens foredrag. Efter frokosten ,som kan bestilles på stedet, er der et nyt emne kl. 12.45 til omkring kl. 14, hvor kaffen er klar.

Forårets program begynder med mønsterbryder, debattør og generalsekretær Özlem Cekic, der bliver en af de 30 kvinder, der skal portrætteres på Christiansborg. 1. februar kl. 10.30 holder hun foredraget ”Brobyggere”.

Özlem Cekic er forkvinde for foreningen ”Brobyggerne”, som hun stiftede sammen med afdøde overrabbiner Bent Melchior. Hun er fortaler for kritisk samtale og dialog med dem, vi er allermest uenige med. Medlem af Folketinget 2007 – 2015 og stadig et politisk menneske, men opgav partipolitik for at stifte foreningen ”Brobyggerne”. Hun har modtaget Hal Koch-prisen, Grundtvigs Pris og Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet.

Kl. 12.45 vil provst Laura Gylden-Damgaard tage stafetten videre med foredraget ”Folkekirken anno 2022 – den store brobygger”.

Laura Gylden-Damgaard giver som nytiltrådt provst i Skanderborg sit bud på Folkekirkens opgave og ansvar i dag som den helt store brobygger mellem tradition og fornyelse, himmel og jord, kirkelighed og folkelighed – og ikke mindst mellem mennesker.

Øvrige foredrag i foråret

1. marts er foredraget ”Kunst, der vil noget” ved galleriejer og emeritus Søren Nielsen, Holstebro, og Uffe Høj med ”Ole Lund Kirkegaard – i ord, billeder og musik” på programmet.

Og 5. april vil Adam Bak, museumsinspektør ved Kongernes Jelling, holde foredraget ”Vikingerne og kongen der samlede Danmark og valgte kristendommen”. Mens dramaturg og fortæller Lisbeth Weitemeyer kl. 12.45 holder foredraget ”Ulvejagt - et fortættet drama om Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina”.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen