9,2 millioner kroner skal løfte regionens kultur

Efter et par hårde år for kulturlivet, præget af nedlukninger og restriktioner, er der nu hjælp at hente.

Artiklens øverste billede
Pressefoto

Efter et par hårde år for kulturlivet, præget af nedlukninger og restriktioner, er der nu hjælp at hente. Region Midtjylland uddeler nemlig i år i alt 9,2 millioner kroner til udviklingsprojekter inden for kulturområdet.

»Kunst og kultur spiller en vigtig rolle for vores samfundsudvikling, sundhed og trivsel. Derfor prioriterer vi også området højt. Det vil vi fortsat gøre, og det er selvfølgelig ekstra vigtigt lige nu, hvor vi stadig oplever alvorlige konsekvenser for kulturlivet som følge af pandemien,« udtaler Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland.

Der gives både støtte til større udviklingsprojekter, som gennemføres i partnerskaber mellem flere kulturaktører på tværs af regionen, og op til 100.000 kroner til mindre kulturprojekter, der som minimum gennemføres i samarbejde mellem to kulturaktører på tværs af kommunegrænser.

»Vi ønsker med de regionale kulturmidler at skabe flere samarbejder på tværs af regionen, da vores erfaringer er, at det kan betyde stor udvikling i kulturlivet. Vores placering og størrelse som region giver rigtig gode muligheder for at arbejde med videndeling og partnerskaber på tværs af både geografi, kunstneriske genrer og med andre samfundsområder som for eksempel sundhed, bæredygtighed og landdistriktsudvikling,« siger Jørgen Nørby (V), formand for Udvalg for Regional Udvikling.

Århus Onsdag

Læs også

Del artiklen