Giv din hjerne et boost – hjemme i din egen sofa

Skal der ske noget nyt i det nye år? Så er bridge et oplagt valg. Spillet styrker din hjerneaktivitet og udfordrer evnen til strategisk tænkning. Lær det online.

Artiklens øverste billede
Camilla Husted underviser begyndere i bridge – hjemme ved deres egen computer. Foto: Danmarks Bridgeforbund

Du har nu mulighed for at komme ind i bridgens forunderlige verden, uden at du skal starte bilen, iføre dig mundbind og spritte hænder. Det fremgår at en pressemeddelelse fra Danmarks Bridgeforbund, der udbyder en række online-kurser efter nytår.

Her mødes du med andre på en digital platform, hvor en underviser fører jer igennem bridgespillets forskellige facetter. Du skal kun bruge en PC med kamera og mikrofon for at være med. Du kan melde dig sammen med en veninde eller ven, men ellers finder bridgeforbundet en makker til dig.

Kurset kræver ingen forudsætninger, da alt foregår helt fra bunden. Ole Repstock fulgte i efteråret et tilsvarende kursus og er meget begejstret.

»Det er rart, at jeg kan sidde hjemme i min egen stue og blive bedre til bridge. Og så er kurset et godt grundlag for senere at blive medlem af en klub,« siger Ole Repstock.

Undervejs i online-forløbet bliver deltagerne præsenteret for muligheden for at blive medlem af en fysisk klub. Langt det meste bridge i Danmark spilles i klubber, hvor spillerne oplever fællesskab og skaber nye sociale kontakter.

Samtidig viser forskning, at bridge reducerer risikoen for demens og andre hjernesygdomme.

De fleste bridgespillere i Danmark spiller fast i klub en gang om ugen, og desuden deltager mange i turneringer på både distriktsniveau og nationalt niveau. Bridge dyrkes også på landsholdsplan, og selv om Danmark er et lille land, er vi en stærk bridgenation med mange flotte internationale resultater, blandt andet en guldmedalje i VM for seniorer i 2019.

Hvis du går rundt med en drøm om at få kort i hånden – fysiske eller elektroniske – kan du finde en klub i nærheden af dig på www.bridge.dk.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen