Smukt øl-partnerskab fortsætter fem år mere: Bedste »bøgeskovsvenner« efter mere end 40 år

Royal Unibrew A/S og Skanderborg Festivalklub har indgået ny aftale, der gælder for Smukfest 2022-2026.

Artiklens øverste billede
Partnerskabet mellem Smukfest og Royal Unibrew har mere end 40 år på bagen. Foto: Per Bille

Når Smukfest til sommer byder velkommen til en udsolgt festival efter to års fravær, er det fortsat med Royal Unibrew som en vigtig del af festen. Skanderborg Festivalklub og Royal Unibrew har skrevet under på en 5-årig forlængelse af partnerskabet, der løber til og med Smukfest 2026. Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Smukfest indkapsler på smukkeste vis alt det, vi gerne vil forbindes med som brand. Derfor er det et helt logisk skridt for os ikke kun at fortsætte, men også udbygge det helt særlige samarbejde, vi har opbygget gennem snart to generationer.

Kasper Ryttersgaard, direktør i Royal Unibrew Danmark.

Danmarks næststørste bryggeri fortsætter som »legekammerat« med kreative events og aktiviteter som den ikoniske forstørrede øldåse til overnattende gæster, samtidig med at man leverer en lang række drikkevarer på Danmarks næststørste festival.

Partnerskabet mellem de to organisationer har mere end 40 år på bagen og er et af de længste og største kommercielle partnerskaber i festivalbranchen. Med den nye aftale cementeres et helt særligt partnerskab mellem de to organisationer, hvor fokus er på den gode oplevelse for gæsterne på Smukfest. Og det er samtidig en udvidelse af samarbejdet.

»Vi er meget glade og stolte over forlængelsen af det strategiske partnerskab med Royal Unibrew.«

»Aftalen er til dato den største af sin slags i Smukfests historie og et klart signal om, at brandet Smukfest - på trods af aflysninger to år i træk - fortsat står rigtig stærkt i markedet, og at vi har en attraktiv kommerciel platform at bringe i spil,« udtaler kommerciel chef for Smukfest Kasper Sandfeldt Bjergbæk, i pressemeddelelsen.

»Smukfest indkapsler på smukkeste vis alt det, vi gerne vil forbindes med som brand. Derfor er det et helt logisk skridt for os ikke kun at fortsætte, men også udbygge det helt særlige samarbejde, vi har opbygget gennem snart to generationer,« siger Kasper Ryttersgaard, direktør i Royal Unibrew Danmark.

Frivillighed og bæredygtighed

Som noget nyt lægger den 5-årige aftale særlig vægt på bæredygtighed og frivilligheden på festivallen. Den beslutning er helt i tråd med det mangeårige samarbejde mellem de to parter.

»Royal Unibrew og Smukfest er grundlæggende et rigtig godt match. +40 års historik sammen gør selvfølgelig, at de to organisationer kender hinanden rigtig godt, og Royal Unibrews multi beverage strategi giver en lang række muligheder på produktsiden, som kommer gæsterne på festivalen til gode. I det nye samarbejde bygger vi endnu flere lag på og sætter blandt andet et større fokus på bæredygtighed og frivilligheden - som netop er en hjørnesten for Smukfest,« siger Kasper Sandfeldt Bjergbæk.

På frivilligheden er det helt konkret aftalt, at Royal Unibrew hvert år afregner en såkaldt ’Skovmoms’ til Smukfest på 1 procent af beløbet i aftalen. Beløbet herfra vil blive øremærket til udvikling af frivilligheden på Smukfest. Dette er således et nyt strategisk tiltag, hvor Smukfest kobler sine kommercielle partnere endnu tættere sammen med frivilligheden på Smukfest.

»Vores partnerskab har fungeret så godt og så længe, fordi vi minder meget om hinanden i vores måde at tage ansvar både lokalt og globalt og i vores fokus på dem, der skaber festen. Derfor er det helt oplagt, at vi de kommende år gør mere for at understøtte det store arbejde, de 15.000 frivillige yder hvert år for at skabe den ultimative fest. Blandt andet ved en opgradering af barområdet for festivalens frivillige,« siger Kasper Ryttersgaard.

Smukfest blev afholdt for første gang i 1980 og har de seneste mange år haft udsolgt med flere end 50.000 besøgende gæster i Dyrehaven i Skanderborg.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen