Lokalt forlag vinder Årets Bogdesignpris

Forlaget Book Lab fra Svejstrup modtog i sidste uge Den Danske Bogdesignpris 2021.

Artiklens øverste billede
Diite Jensen og Søren Hørdum står bag det lokale forlag Book Lab, der netop har modtaget Årets Bogdesignpris 2021 i kategorien Fagbøger for bogen om Matador. Pressefoto

Hæder regnede ned over det lille forlag Book Lab fra Svejstrup tirsdag aften i sidste uge, da Forening for Boghåndværk uddelte sine årlige hæderspriser. Book Lab modtog Årets Bogdesignpris i kategorien Fagbøger for udgivelsen af bogen om Matador, som udkom i 2020 og er skrevet af forfatterne Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen.

Det er en kæmpe anerkendelse at modtage foreningens pris, for vi gør os virkelig umage for at skabe unikke bøger af høj boghåndværksmæssig kvalitet, og det her er beviset for, at vi er lykkedes

Ditte Jensen, redaktør og indehaver af Book Lab

Forening for Boghåndværk uddeler hvert år priser for Årets Bedste bogdesign til de forlag, bogbindere og grafiske designere, der har leveret årets flotteste bøger. Og Book Lab var netop en af hovedprismodtagerne.

Bag Book Lab står Ditte Jensen og Søren Hørdum, og prisen er noget forlaget har drømt om, siden de startede i 2017, fortæller Ditte Jensen.

»Det er en kæmpe anerkendelse at modtage foreningens pris, for vi gør os virkelig umage for at skabe unikke bøger af høj boghåndværksmæssig kvalitet, og det her er beviset for, at vi er lykkedes,« siger Ditte Jensen.

Pop up-butik og flere bøger

Selvom forlæggerne er glade for prisen, er der ikke tid til at hvile på Laurbærrene.

Ud over netop at være udkommet med en række nye titler, blandt andet ’Danmark på Sengekanten’ om de danske sengekantsfilm, arkitekturbogen ’Huse i farver’ af Søren Vadstrup og børnebogen ’Danmarkshistorie for de mindste’, har Book Lab netop åbnet en pop-up-butik i Graven 25 i Aarhus, hvor det er muligt at købe bøger i december og januar.

Book Labs bøger kan desuden bestilles på www.boooklab.dk.bo

Læs også

Del artiklen