Smukfest 2022: Oplev Alex Vargas, Magtens Korridorer, Scarlet Pleasure, TV-2 og Ude Af Kontrol i bøgeskoven

Skinnerne er lagt for Smukfest 2022. Festivalfolket offentliggør nu fem nye navne til næste års program.

Artiklens øverste billede
Sådan så der ud i bøgeskoven foran Stjernescenen, da Alex Vargas optrådte på Smukfest i 2017. Foto: Per Bille

Smukfest har offentliggjort yderligere fem navne, der optræder i bøgeskoven til næste års festival.

Alex Vargas har de seneste år taget landet med storm. Med en sjælfuld vokal, flotte melodier og teknisk dygtighed leverer han et internationalt format, som er helt essentielt for den danske musikscene.

Med sit tårnhøje ambitionsniveau er Alex Vargas en helt unik publikumsfavorit, som altid udfolder magiske liveshows med en både edgy og emotionel vibe.

Alex Vargas gæstede seneste Smukfest i 2017, hvor han spillede på Stjernescenen. Foto: Per Bille

Et stykke dansk rockhistorie

Magtens Korridorer leverer et sandt rockeventyr, når de med bredde, højde, længde og tyngde udfolder et univers af både hård og poetisk lyd. Bandet formår med bulder, brag og delikatesse at skrive dansk rockhistorie.

Med en unik direkthed skriver de sig ind i enhvers hverdagslige trummerum og formår samtidig at holde alt det genkendelige ud i strakt arm. Ironien, det brølende og det helt store spørgsmålstegn er i højsædet, når Magtens korridorer sætter trivialiteter underloop og smadrer derudaf med hårdtslående realisme.

Fest for de danseglade

Et varmt pust fra sydligere breddegrader strejfer din kind, når Scarlet Pleasure rammer airplay, de virtuelle hylder og landets villige dansefødder. Med et alvorligt lækkert bagkatalog og en ukuelig liveenergi, har få danske kunstnere sat så solidt et aftryk på den danske musikscene, som denne københavnske trio.

TV-2 spillede på Smukfest for første gang tilbage i 1981, altså året efter festivalen opstod, og de har været med siden da.

Tidløs klassiker

I 1981 var TV-2 et lovende up-coming band, og det er kun gået én vej siden da. Med afsæt i 80’ernes minimalistiske nyrock har TV-2 gennem de sidste 40 år udviklet sig til et af Danmarks største bands.

Repertoiret af tidløse klassikere taler til alle generationer og peger på musikken som et mødested for de store følelser, festen og fællesskabet.

Energieksplosion

Sidst men så ikke absolut ikke mindst har festivalen lagt op til energieksplosionen Ude Af Kontrol. De har før væltet Smukfest, nu gør de det nok igen.

Anført af de herrer Englando, Munken og Balken har Ude Af Kontrol siden 2014 nærmest skabt deres egen niche i dansk musik – og har undervejs opnået en helt sjælden popularitet på den danske scene.

Drengene er, som navnet lægger op til, kendte for at skubbe til grænsen, og vi er sikre på, at det bliver en vild oplevelse, når de til sommer kommer på Smukfest!

Stadig billetter til salg

Mangler du stadig billet, så melder festivalen om usolgte billetter til torsdag og søndag på Smukshoppen.

Torsdag kan du blandt andet opleve Kygo, Lionel Richie og Kraftwerk, mens Anders Matthesen kommer og underholder os på ægte søndagsmanér.

bo

Læs også

Del artiklen