Julehygge i busskuret på Aarhusvej

Kunstelever fra Ådalens Efterskole spreder juleglæde.

Artiklens øverste billede
Mathilde Fjeldsted Lilleør, Alix Viossange Jensen og Nina Smits Kok i busskuret på Aarhusvej, som de har juleudsmykket. Pressefoto

Gran, julekugler, julelys og nisser omslutter passagerer, der venter på bus 200 i Hørning. Tre elever fra Efterskolen Ådalens billedkunst-linje har nemlig spredt juleglæde i busskuret på Aarhusvej – på opfordring fra Skanderborg Kommune.

»Vi ville gerne gøre noget hyggeligt i december – give nogle andre øjne på den kollektive trafik,« fortæller Lotte Kristiansen fra Vej og Trafik i Skanderborg Kommune, der har taget initiativ til det kreative bus-stoppested.

Hun kontaktede Efterskolen Ådalen og et julepynte-samarbejde kom i gang med billedkunstlinjen

Det er en drømmeopgave for os på billedkunstlinjen, når vi får lov til at skabe noget ude i den virkelige verden.

Hanne Høegh Poulsen, billedkunstlærer på Efterskolen Ådalen

Julepynt i snestorm

Stivfrosne fingre. Men også masser af juleideer, juleglæde og julesjov. Det fik Mathilde Fjeldsted Lilleør, Alix Viossange Jensen og Nina Smits Kok med sig fra bus-stoppesteds-projektet. Midt i årets indtil nu barskeste dage med frost og snestorm klipsede de gran og julekugler fast på busskurets iskolde metal.

»Det var hundekoldt – heldigvis kom Hanne (billedkunstlærer, red.) forbi med varm kakao til os,« fortæller Alix Viossange Jensen.

Hun har billedkunst på linje på Efterskolen Ådalen, og sammen med kunst-kammeraterne Mathilde og Nina slog hun til, da Skanderborg Kommune efterspurgte ideer til at pynte busskuret.

»Det var sjovt, for vi måtte gøre lige, hvad vi ville. Og så er det dejligt at være med til at sprede juleglæde,« siger Mathilde Fjeldsted Lilleør.

Drømmejob for kreative sjæle

»Det er en drømmeopgave for os på billedkunstlinjen, når vi får lov til at skabe noget ude i den virkelige verden,« konstaterer Efterskolen Ådalens billedkunstlærer Hanne Høegh Poulsen.

»Oftest er det jo efterskole-kammeraterne, der er publikum til alle de ting, vi laver i kunst. Så det er spændende for kunst-eleverne at få lov til at bidrage med deres ideer i det offentlige rum og være med til at sprede juleglæde,« siger Hanne Høegh Poulsen.

Glad vinkel på busturen

»Jeg er mega-glad for skuret. Jeg synes, det er blevet flot og stilfuldt. Efterskoleeleverne arbejdede med det i det allerværste stormvejr, og det er skønt at mærke deres kreative energi. Folk snakker tit om, at bussen er forsinket. Jeg håber, at busskuret giver anledning til nogle andre samtaler. At det også er sjovt og hyggeligt at tage bussen,« siger Lotte Kristiansen fra Skanderborg Kommune.

»Kommunen vil gerne den slags samarbejder, for der kommer rigtig meget godt ud af at få andres øjne på tingene,« tilføjer Lotte Kristiansen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen