Bogglæden var til at føle på

Mere end 60 læseglade biblioteksbrugere har de sidste uger fået masser af inspiration til vinterens læsestunder.

Artiklens øverste billede

Skanderborg Kommunes Biblioteker tog igen i år på booktalk-turné rundt på bibliotekerne for at fortælle om de bedste bøger fra det forgangne år. Og med fire bibliotekarer på holdet med vidt forskellige interesser var der sikret en bred vifte af litteratur. Der blev blandt andet præsenteret fagbøger om krigene i både 1870 og 1942, historiske romaner, dybdegående biografier og blodige krimier, så der var noget for enhver smag, lyder det i en pressemeddelelse fra bibliotekerne.

»Vi har udvalgt bøger, som vi selv er faldet over og har nydt at læse i det forgangne år. Så det er vores personlige favoritter,« fortæller bibliotekar Jarl Østergaard.

Katalog klar til alle

Fælles for de mange deltagere var glæden og nysgerrigheden på nye læseoplevelser, som ikke var til at tage fejl af. Derfor var der også mange, som fik skrevet noter og sat krydser i det udleverede katalog.

Kataloget annoncerer også en række tema-booktalks, som finder sted i februar med fokus på henholdsvis kærlighedsromaner i forbindelse med Valentinsdag, krigsromaner, krimier og en af de store tendenser i nyere litteratur; exo- og autofiktion. En romangenre som tager udgangspunkt i virkelige personer, og som også var repræsenteret på efterårets booktalks.

»Jeg præsenterede ’Den inderste kerne’ af Lotte Kaa Andersen, som omhandler den danske seismolog Inge Lehmann, der opdagede, at jorden har en fast kerne, men som desværre alt for sent er blevet anerkendt for opdagelsen. Det er klart en af de bedste bøger, jeg har læst og som øger nysgerrigheden for at vide mere,« fortæller bibliotekar Karina Palmqvist.

Man kan læse meget mere om bibliotekarernes favoritter, og hvilke bøger de glæder sig til udkommer i 2022, i kataloget som alle nu kan hente gratis på de fire biblioteker.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen