»Mor – jeg skal på ballontur«: Julebanko gav 65.000 kr. i overskud

620 bankospillere hyggede sig sammen og skabte 65.000 kr. i overskud til Lions' velgørende arbejde.

Artiklens øverste billede
12 årige Caroline Rørbæk Aasholm fra Børkop vandt en ballontur for to. Pressefoto

På tværs af generationer blev der hygget, grinet og råbt banko, da det, der formentlig er Danmarks største julebanko søndag løb af stablen i Ry Hallerne. De mange store gevinster skabte glæde hos vinderne.

Kirsten Fast fra Gl. Rye vandt en stor gavekurv fra Kandis til 1.000 kr. og udbrød helt spontant »så er julen reddet«, og familie var enig. En anden af gæsterne, Kirsten Rindom Flindt fra Kolding, vandt »hele molevitten« fra Knudhule Badehotel, en fest for 6 til 6.600 kr. og her var venneklubben enige om, at nu skulle der holdes fest. Anette Baier Klausen fra Brædstrup vandt gavekortet til Kvickly Ry på 7.500 kr., og der var næsten tårer i øjnene. Ved siden af de mange heldige vindere var også sidegevinsterne, som blev modtaget med tak og knus til vinderen.

Præmier for over 85.000 kr.

Også mere utraditionelle præmier havde fundet vej til Ry. 12 årige Caroline Rørbæk Aasholm fra Børkop var den heldige vinder af en Ballontur for to skænket af Siggaard Biler i Gl. Rye, som selv var til stede ved Kia Siggaard. Carolines mor spurgte, om hun nu også godt turde det, og svaret faldt prompte: »Ja selvfølgelig, og vil du med, hvis du altså tør.«.

Byens handlende og områdets erhvervsliv støttede igen massivt op om dagen med flotte præmier.

Af gevinstlisten kan vi se, at mere end halvdelen af præmierne gik til folk fra København, Varde, Kjellerup, Aarhus, Galten, Skanderborg og Silkeborg. Det glædede os meget i Lions, at vores markedsføring og det gode budskab kommer så vidt omkring

Karl-Erik Jørgensen, Lions Klub Ry

»Der var generelt gavekort og gavepakker af meget stor værdi. Gaverne spændte fra Georg Jensen vægur, helikoptertur fra Lesnovs Køreskole, gavekort til nye vinterdæk, og sådan kunne rækken af gode og forskellige gevinster fortætte. Der var med de mange sidegevinster til begge sider af gevinstmodtageren og bordoverraskelser til hele tre borde i år. Der var mange glade mennesker med en gevinst i hånden og en god og festlig oplevelse denne søndag eftermiddag,« konstaterer Karl-Erik Jørgensen fra Lions Klub Ry i en pressemeddelelse.

Ny rekorddeltagelse

Bag julebanko står Lions Club i Ry, som havde store forventning til dagen. Håbet var at nå op over de gode besøgstal fra før coronaen.

De forventninger blev indfriet til fulde med 620 deltagere i en hal der summede af forventning. Der var mange fra byen, oplandet og fra andre byer.

»Af gevinstlisten kan vi se, at mere end halvdelen af præmierne gik til folk fra København, Varde, Kjellerup, Aarhus, Galten, Skanderborg og Silkeborg. Det glædede os meget i Lions, at vores markedsføring og det gode budskab kommer så vidt omkring,« siger Karl-Erik Jørgensen.

Derfor er forventningerne til næste års julebanko 20. november 2022, tårnhøje og Lions Klub Ry lover at lægge sig i selen for at udvikle julebanko som den helt store familiestart på julen.

65.000 kroner til velgørenhed

Resultatet viser et skønt overskud på mere end 65.000 kr., som blandt andet skal bruges til julevelgørenhed. Lions Club vil igen i år uddele julepakker til borgere som trænger til en opmuntring, og de enkelte kan selv søge ligesom deres bekendte kan også søge.

Der vil også blive mulighed for at støtte andre gode lokale formål. Ansøgere kan hente vejledning på Lions hjemmeside www.lry.dk.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen