12-årige Magnus vinder plakatkonkurrence

Magnus Stokholm Skov, der går i 6. klasse på Den Fri Hestehaveskole har netop vundet Lions Internationale plakatkonkurrence for fred. 

Artiklens øverste billede
Magnus Stokholm Skov, der går i 6. klasse på Den Fri Hestehaveskole vandt konkurrencen. Foto: Lions

Han har dermed taget første skridt til at blive international kendt kunstner ved at vinde en lokal tegnekonkurrence sponsoreret af Lions Club Galten-Skovby.

Jeg kunne ønske mig en verden, hvor der ikke er krig, og vi alle kunne leve i fred med hinanden, uanset nationalitet, religion og hudfarve

Magnus, 12 år, Herskind

Magnus’s plakat er et af mere end 375.000 bidrag fra unge i hele verden i Lions 34. internationale plakatkonkurrence for fred. Lions arrangerer konkurrencen for at fremhæve den vigtige rolle, som fred spiller for ungdommen rundt om i verden.

»Jeg kunne ønske mig en verden, hvor der ikke er krig, og vi alle kunne leve i fred med hinanden, uanset nationalitet, religion og hudfarve,« siger den 12-årige vinder fra Herskind og fortsætter:

»Jeg synes, det har været en sjov udfordring at deltage i konkurrencen – at prøve noget nyt.«

Plakaten blev kåret som vinder blandt 14 deltagere af en jury med bl.a. to professionelle kunstnere, Mette Mailund Strong og Lene Fogtmann, for dens originalitet, kunstnerisk værdi og tolkning af temaet.

Magnus’s plakat går nu videre til konkurrencen i distriktet, hvor den konkurrerer med vindere af plakatkonkurrencen arrangeret af andre østjyske Lions Clubs

Førstepræmien internationalt består af 5000,- USD samt en rejse for vinderen og to familiemedlemmer til prisuddelingen, som finder sted i FN bygningen i New York.

De deltagende plakater er udstillet i Bio-Huset i Galten, hvor de kan ses i åbningstiden den næste måned.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen