Dialogkoncert med Carsten Dahl

Billedkunstner og musiker Carsten Dahl fortæller og spiller på Ry Højskole.

Artiklens øverste billede

Oplev Carsten Dahl komponere øjeblikkets musik på piano ud fra de tilstedeværende i rummet og hør ham spille kendte nordiske melodier som ’Jeg gik mig ud en sommerdag’ og ’Drømte mig en drøm’. Undervejs i koncerten vil han i en åben samtale dele sin stærkt personlige fortælling og inspirerende tanker om kunstens væsen; i musikken såvel som maleriet. Det sker onsdag 24. november på Ry Højskole.

Som én af landets mest innovative improviserende pianister er Carsten Dahl også kendt for at komponere egne orkesterværker samt fungere som multiinstrumentalist på egne musikproduktioner. Gennem tiden har han medvirket på mere end 300 cd’er, vundet utallige priser og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over.

Angstfyldt barndom

De sidste fem år har han med stor inderlighed og intensitet malet utallige værker i sit atelier nær Arresødal. Det kunstneriske arbejde - hvad enten det er på pianoet eller lærredet, som komponist eller poet - tager næsten altid udgangspunkt i en målrettet søgen henimod at forstå, sondre og skabe i balancen mellem frihed på den ene side og dyb forpligtelse på den anden.

Både som maler og musiker bevæges han af det i sprækken usagte og skjulte, og alting synes at spejle sig i ham som i et vand. Han blændes af lyset, der skabes ud af mørket, og for ham er toner farver og farver toner. Akkorderne bliver til landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys; dybde og perspektiv.

Carsten Dahl vil blandt andet fortælle om, hvordan han har vendt en ekstremt angstfyldt barndom til at være selve motoren i et kunstnerisk virke. Da han er et kristent menneske, der er stærkt optaget af det åndelige og det eksistentielle, vil han også tale om forsoning, nåde og nogle af de andre store spørgsmål og dilemmaer i livet, som han løbende forvandler til nye udtryk i kunsten.

Entré.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen