Gnisten fyrer den af i efteråret og hen over julen

Der er flere gode koncerter i vente i Gnistens koncertkalender.

Artiklens øverste billede
Niels Mathiasen, Gorm Bull og Palle Hjorth er klar til at fyre den af 11. november på Gnisten i Ry. Foto: Peter Dombernowsky

Lige om hjørnet er der på Gnisten en koncert 14. oktober med Ole Frimer Band, der som altid er klar med fornem blues.

29. oktober kan man opleve en aften med den unge prisvindende musiker Hjalte Ross, og samme aften møder man også den lokale sangskriver Mads Brunsbjerg fra Ry.

Lørdag 6. november står den på en familievenlig tromme-oplevelse, når percussiontrioen Drums Across indtager Gnisten. Koncerten er en del af Spil Dansk ugen, og den finder sted på et børnevenligt tidspunkt, nemlig om formiddagen.

En særlig svedig koncert finder sted 11. november, hvor tangentvirtuosen Palle Hjorth (kendt fra Savage Rose) optræder i selskab med sangeren Gorm Bull og saxofonisten Niels Mathiasen, der er gået sammen i bandet med titlen Bull & Hjorth plus Mathiasen.

»At opleve Palle Hjorth bag sit orgel er som at opleve Messi brillere på fodboldbanen,« siger arrangør Jesper Vidkjær Rasmussen fra Gnisten/Musikværket Ry i den tilsendte pressemeddelelse.

Kajsa Vala på besøg

I december bliver der heller ikke sparet på krudtet. 2. december er der solokoncert med det dansk-islandske talent Kajsa Vala, der har været et varmt navn på den danske musikscene lige siden hun i 2018 lagde Spot festivalen ned med sit fantastiske band. Hun er kendt som en ualmindelig fremragende guitarist, og hun har i flere omgange boet, spillet og uddannet sig musikalsk i Nashville.

Et andet nyt fremadstormende navn kommer også til Gnisten i december, nemlig The Mukherjee Development med Oscar Mukherjee i spidsen, der spiller 8. december. I efteråret 2019 stiftede Oscar Mukherjee bandet sammen med guitarist Jakob Holm, bassist Henrik Poulsen, guitarist Søren Bigum og trommeslager Søren Poulsen. De tre sidstnævnte kendes bedst fra Peter Sommer & Tiggerne.

12. december er der intimkoncert med den danske duo Me and Marie, der består af Johannes Pehrson og Maria Anna Rosenberg, og 18. december er der julekoncert med Højlund & Holmsgaard, der består af besøg af Ingeborg Højlund på sang og guitar, og Uffe Holmsgaard på forskellige strengeinstrumenter.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen