En hjælpsom Sløngelven er her ikke mere

Anne Lise Bang Kirkegaard, som var gift med forfatteren Ole Lund Kirkegaard, er død

Artiklens øverste billede
Anne Lise Bang Kirkegaard her fotograferet, da hun holdt foredrag om Ole Lund Kirkegaards forfatterskab for en flok elever i 3. klasse på skibet Dagmar. Foto: Per Bille

»En engageret, hjælpsom, positiv og god relation, som jeg aldrig vil glemme, og som var uundværlig i forhold i forhold til at opbygge Sløngelprojektet«.

Mindeordene kommer fra Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup, og de er møntet på Anne Lise Bang Kirkegaard, som døde mandag 4. oktober.

Siden vi genstartede Sløngelprojektet i 2015 var hun altid en meget hjælpsom person, som var engageret i vores projekt, og det var mit indtryk, at hun blev mere og mere glad for det, ligesom hun så visionerne i det«

Uffe Høj, Di Heslige Slønglers Klup

Anne Lise Bang Kirkegaard var gift med forfatter Ole Lund Kirkegaard. Uffe Høj fremhæver hendes store engagement og hjælpsomhed som nøgleord.

»Siden vi genstartede Sløngelprojektet i 2015 var hun altid en meget hjælpsom person, som var engageret i vores projekt, og det var mit indtryk, at hun blev mere og mere glad for det, ligesom hun så visionerne i det«, uddyber Uffe Høj.

Anne Lise Bang Kirkegaard var eksempelvis meget hjælpsom på den måde, at hun holdt foredrag på skolerne i Skanderborg Kommune, hvor hun fortalte historien bag Skanderborgs berømte bysbarn og gik bag forfatterskabet. Det blev senere bygget ind i, at skolerne kom ned på Kulturhuset, hvor Anne Lise Bang Kirkegaard også holdt foredrag.

»Jeg mødtes med hende en gang om måneden, hvor der var afsat en time. Vi fik kaffe og engang imellem kage, og vi talte om ting, jeg havde behov for at drøfte. Det kunne være noget om rettighedsdele eller om kontakter til Gyldendal, men jeg mindes også med glæde, at vi vendte problemer i omverdenen. Det kunne være om børneopdragelse eller om krigen i Syrien. Anne Lise var meget engageret i samtiden og et nysgerrigt menneske, som havde meget præcise holdninger til det, vi drøftede«, mindes Uffe Høj.

Anne Lise Bang Kirkegaard efterlader sig døtrene Nana og Maya.

Læs også

Del artiklen