Endelig! Fælles oplevelser og kultur er tilbage på skemaet

Efter et coronanedlukket forår indtager Kulturpakker igen skolerne i Skanderborg Kommune med ikke færre end 171 arrangementer.

Artiklens øverste billede
Rapgruppen HipSomHap. var skoleårets første Kulturpakke-oplevelse. Pressefoto

»Det har været den bedste dag i mit liv.«

Det jublende udbrud kom fra en af Morten Børup Skolens 400 indskolingselever, efter fredag 3. sep. var til koncert med rapgruppen HipSomHap. Koncerten var skoleårets første Kulturpakke-oplevelse og skulle egentlig have været afholdt i foråret, men der blev den som så meget andet aflyst.

»Vi på Morten Børup Skolen har i den grad savnet Kulturpakkerne – at have noget fælles at mødes om på tværs af klasser og årgange. Så vi er rigtig glade for at få den levende musik tilbage i skolen,« fortæller Keld Nørmark Sørensen, musiklærer og kontaktperson for skolens Kulturpakke-arrangementer.

»HipSomHap var et rigtig godt startskud – jeg tror ikke, mange har set en sådan entusiasme, som vi så under koncerten. 400 børn der hoppede og dansede og sang med – og så kl. 8 om morgenen. Mange af mine kolleger har sagt, at det var det absolut bedste kulturpakke-arrangement, de nogensinde har oplevet,« fortæller Keld Nørmark Sørensen.

Og der er arrangementer nok at sammenligne med. Skanderborg Kommune har netop taget hul på 11. år med Kulturpakker, der samler børnekulturelle arrangementer fra de tre nationale kompetencecentre TeaterCentrum, Dansehallerne og Levende Musik i Skolen.

I Skanderborg Kommune styres tilbuddet af Kulturskolen, som står klar til at gribe de elever, der bliver inspireret af de professionelle kunstnere til selv at prøve kræfter med forskellige kunstarter.

»Her hos Kulturskolen Skanderborg er vi stolte af, at vi er en af de blot tre kommuner i landet, der gennem Kulturpakker præsenterer alle eleverne for topprofessionel kunst i skolens trygge rammer. Som vi ser det, er tilbuddet med til at inspirere vores børn og unge, åbne deres øjne for kunstens mangfoldighed og i synergi med alle de tilbud, vi i Kulturskolen selv har, er det med til at sikre vækstlaget både i forhold til nye talenter og nye kulturforbrugere,« siger Stinne Louise Schwartz Staunskær, koordinator for børnekulturområdet ved Kulturskolen Skanderborg.

I Skanderborg Kommune er der 171 Kulturpakke-arrangementer på plakaten i dette skoleår. I september afholdes de først 56, der byder på både dansebesøg, teaterforestillinger og musik i så forskellige genrer som hård rock, folkemusik, hiphop og singer-songwriter pop med grønlandske aner.

cns

Læs også

Del artiklen