På veterantogtur i det Midtjyske Søhøjland

Danmarks Jernbanemuseum inviterer i august på veterantogtur mellem Aarhus og Silkeborg.

Artiklens øverste billede

Danmarks Jernbanemuseum inviterer i august på veterantogtur mellem Aarhus og Silkeborg, hvor der er mulighed for at nyde det smukke Midtjyske Søhøjland med søer og skov.

Første del af turen går gennem de aarhusianske forstæder, og mellem Stilling og Silkeborg bringer togturen gennem det smukke Midtjyske Søhøjland mellem søer og skov. Toget passerer søerne Stilling Sø, Skanderborg Sø, Mossø, Ry Møllesø, Birksø, Knudsø, Brassø, Borresø og Julsø, og kommer foruden købstaden Skanderborg gennem stationsbyerne og stoppestederne Viby J, Hasselager, Hørning, Stilling, Alken, Ry, Sejs, Svejbæk, Laven og Alling.

Der er to daglige afgange fra Aarhus via Skanderborg og Ry til Silkeborg 21. og 22. august kl. 10.18 og 13.18. Turen varer ca. to timer. På turen udleveres en folder, hvor man blandt andet kan læse mere om jernbanen mellem Aarhus og Silkeborg, Søhøjlandet, de broer, stationer og byer, man kommer forbi på turen.

Det er muligt at stå af og på i Skanderborg og Ry, men der skal købes billet til hele turen.

Toget er fra 1957

Turen køres med MY 1135 fra 1957. MY-lokomotiverne blev fra introduktionen indbegrebet af styrke og et moderniseret DSB.

Fra leveringen kørte det de internationale tog og de store landsdelstog, som E-maskinerne ellers havde stået for. Fra 1954 blev det leveret i fire serier fra Nohab i Sverige, der byggede på en licens fra General Motors i USA. MY 1135 blev leveret som en del af 3. serie fra 1957 og udgik af den ordinære drift i 1997. Det blev dog i drift hos DSB frem til 2009. MY 1135 er ny-restaurereret og fremstår i sin oprindelige bemaling.

gs

Læs også

Del artiklen