Gnisten danner rammer for auktion over Anne Risum-maleri

Kunsten skal gøre en forskel for musikalske unge og bylivet i Ry.

Artiklens øverste billede
Mia Rünitz (th) og Lone Nielsen med det maleri, som den lokale kunstner Anne Risum har fremstillet, og så bliver bortauktioneret til fordel for Gnistens unge. Foto: Per Bille

Ry er ved at træde i karakter som en by med et rigt kulturliv, og det vil blive meget tydeligt torsdag 12. august klokken 18.30, når der bliver holdt en ganske særlig kunst-auktion på spillestedet Gnisten på Møllevej i Ry.

Det handler om samspillet mellem handel, kunst og musik. Baggrunden for auktionen er Ry Citys kampagne ”Kunsten at handle i Ry”, der skal sætte fokus på de mange mennesker, der bruger Ry som handelsby og dermed gør en positiv forskel for byen. I forbindelse med kampagnen har den lokale kunstner Anne Risum malet et efterhånden velkendt maleri, der forestiller et par smukke kvindeben i røde sko og strømper. Maleriet er brugt som motiv på de indkøbsnet, der sælges i butikkerne i Ry.

Nu kan man så være heldig at erhverve sig det originale maleri, der sælges på en auktion på Gnisten 12. august klokken 18.30. Landbetjent Vagn Stensig er auktionarius, og startbuddet er 28.000 kroner.

Overskuddet fra kampagnen går til Gnistens Unge, fordi Ry City mener, at de unge musikinteresserede har fortjent et særligt fokus efter en lang og svær coronaperiode, hvor det ikke var muligt at udfolde sig musikalsk.

Det er foreningen bag Gnisten, Musikværket Ry, der har etableret Gnistens Unge. Det er et særligt og unikt ungdomsudvalg med en flok meget aktive og talentfulde lokale unge, der er i fuld sving med at udtænke og planlægge kommende musik-arrangementer.

Smagsprøver

Alle er velkommen til auktionen, hvor man også kan se Gnisten. Og selvfølgelig vil der være musik denne aften. I forbindelse med auktionen giver Gnistens Unge et par numre på scenen, og senere på aftenen er der koncert for unge i Ry på Gnisten.

»Vi arbejder lige nu på at få mange flere arrangementer til Gnisten rettet mod de unge i Ry og omegn,« fortæller Anton Vind, der er formand for Gnistens Unge.

»Gnisten Unge er et udvalg med det formål at danne ramme om sociale arrangementer for unge i Ry og omegn, og vi vil gøre det muligt at være social sammen med andre unge med et specielt fokus på musikken. Hvis du selv har lyst til at gøre en ekstra indsats for de unge, så kontakt mig for flere informationer omkring hvordan du kan blive frivillig,« siger Anton Vind, der kan kontaktes på mail av@antonvind.dk

cns

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen