Stribe af små festivaler erstatter aflyst Smukfest

Skanderborg Festivalklub planlægger en række små endagsfestivaler med koncerter for et begrænset publikum.

Artiklens øverste billede
Publikum må vente til 2022 med Smukfest. I mellemtiden vil Skanderborg Festivalklub lave små dagsarrangementer med musikalsk indhold. Arkivfoto: Per Bille

Skanderborg Festivalklub vil som erstatning for den aflyste Smukfest i begyndelsen af august gennemføre en række små endagsfestivaler.

Det bliver med flere koncerter og i en festlig ramme, som ifølge klubbens talsmand, Søren Eskildsen, vil være i den kendte Smukfest-ånd.

»Faktum er, at vi er aflyst. Det er vilkårene nu, og vi må skyde efter den skive, vi kan se, med de arrangementer, vi laver. Vi glæder os helt vildt til alligevel at lave noget fedt,« fortæller Søren Eskildsen.

Vi arbejder med Skovlunden og Kærligheden, hvor vi har tilladelse til at lave noget inden for de eksisterende tilladelser. Der er vi ved at afsøge de muligheder, vi har.

Søren Eskildsen, talsmand, Skanderborg Festivalklub

Forsamlingsreglerne lempes efter den 1. august. Her hæves grænsen til 5.000 personer for udendørs arrangementer, hvis publikum inddeles i zoner af 500. Men Skanderborg Festivalklub vil ikke opdele sit publikum i zoner.

»Det harmonerer ikke med vores forståelse af fællesskab og en god festoplevelse, så der bliver med de regler, der er nu, solgt 500 billetter til hvert arrangement, som slutter kl. 23. Billetter til Smukfest kan ikke bruges i denne forbindelse,« forklarer Søren Eskildsen.

Ingen overnatning

Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange dagsarrangementer der bliver tale om, men de vil blive afviklet i nogenlunde samme tidsrum, som Smukfest skulle have fundet sted i uge 31. Den nye scene i Dyrehaven kommer dog ikke i anvendelse.

»Det bliver ikke i skoven, og det bliver uden camping. Vi arbejder med Skovlunden og Kærligheden, hvor vi har tilladelse til at lave noget inden for de eksisterende tilladelser. Der er vi ved at afsøge de muligheder, vi har,« fortæller Søren Eskildsen.

I fjor, da Smukfest 20 blev aflyst første gang, blev der netop i Skovlunden indrettet et mindre festivalområde, hvorfra DR2 transmitterede en række koncerter om lørdagen til det publikum, som holdt private sammenkomster.

Der bliver igen i år tomt på bænkene foran Bøgescenerne, men der bliver fest i mindre skala i Skovlunden, lover festivaltalsmand Søren Eskildsen: Foto: Per Bille

»Det er noget lignende, vi bevæger os i. Det bliver et fantastisk program, og det kommer til at lægge sig op ad den musikprofil, vi normalt har,« lover Søren Eskildsen.

Hjælp fra frivillige

For at kunne gennemføre koncertrækken skal nogle af de frivillige aktiveres. Derfor vil der blive indrettet en base for dem inde i skoven, hvor de normalt også holder til under festivalen.

»Det er en forudsætning for overhovedet at kunne holde arrangementerne, men det er også vigtigt at skabe et sted, hvor vores frivillighed kan blive næret i det her svære år,« forklarer Søren Eskildsen.

»Vi skal også have vores frivillige i det bedst mulige gear til 2022, hvor vi skal tilbage på sporet. Uden frivilligheden har vi ingenting, så det er meget vigtigt for os.«

Festivalkulissen vil desuden, når den ikke bruges til dagsarrangementer, blive stillet til rådighed for byens borgere, foreninger, plejehjem osv., som kunne have lyst til at lave et specialarrangement.

En snas af Smukfest

»Mange borgere i Skanderborg og omegn vil gerne have en festivaloplevelse. Derfor ligger det os meget på sinde at gøre mest muligt for flest mulige i den ramme, vi nu engang har.«

I fjor blev der lavet pakker med spiritus, ølkrus og originalt Smukfest-merchandise til gæster, som i mangel af bedre arrangerede deres egne Smukhjemmefester. Et lignende tiltag ventes også gennemført i år.

»Vi har et stort og trofast publikum, som gerne vil have en snas af noget alligevel, selv om der ikke bliver festival i år. Om det bliver hjemmefestpakker, ved vi ikke endnu, men vi kommer til at lave noget, der på en eller anden måde kan understøtte det store fællesskab, vi har med vores publikum,« siger Søren Eskildsen.

Billetterne til festivalrækken bliver først sat til salg, når det endelige musikprogram foreligger.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.