Peter A.G. taler på Himmelbjerget

Grundlovsfest flytter til 11. september

Artiklens øverste billede
Hotel Democracy flytter sin Grundlovsfest til 11. september. Pressefoto

Hotel Democracy flytter sin Grundlovsfest til september.

»Lige nu har vi et rigtigt stort behov for at fejre fællesskabet ovenpå mere end et år med pandemi og isolation. Derfor vil vi ikke aflyse Grundlovsfesten 5. juni, men har derimod valgt at flytte den til efter sommerferien. Det betyder, at vi lørdag formiddag 11. september kalder til den traditionsrige Grundlovsfejring med fællesskab, mening og musik.

Vores hovedtaler har meget på hjerte og kan formidle sine budskaber om identitet og tilhørsforhold, så vi alle får noget at tænke over

Ole Toftdahl, forstander, Ry Højskole

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra folkene bag Hotel Democracy, der nu for femte gang gør klar til at fejre Grundloven på Blichers bjerg. Hotel Democracy er et samarbejde mellem Ry Højskole, bibliotekerne i Skanderborg kommune, Museum Skanderborg og Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk, og gruppen fejrer Grundloven med støtte og opbakning fra Skanderborg Kommune og en sej gruppe af frivillige.

Hovedtaleren på mødet til september er den kendte musiker, forfatter m.m. Peter A.G, som er elsket på tværs af generationer. Årets tema er ’At høre til’ og med det som udgangspunkt, vil Peter A.G. bidrage med refleksioner over mangfoldighed, kaffemaskiner, musikken, dansen og glæden.

»Vores hovedtaler har meget på hjerte og kan formidle sine budskaber om identitet og tilhørsforhold, så vi alle får noget at tænke over,« siger forstander Ole Toftdahl fra Ry Højskole.

Peter A.G. Nielsen er hovedtaler på Himmelbjerget. Prfoto

Unge stemmer

På Grundlovsfesten skal de unge stemmer også høres. Elever fra Ry Højskoles efterårshold giver deres bud på temaet, og det samme gør de helt unge elever fra Frijsenborg Efterskole i Hammel.

Og så skal der traditionen tro synges masser af fællessange. Ole Toftdahl og højskolens musiklærere sætter sangen i gang, og det er ganske vist, at både ’Danmark’ (skrevet af Peter A.G.) og ’Septembers himmel er så blå’ (skrevet af Alex Garff på Ry Højskole), er med i det sanghæfte, der bliver lavet til festen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen