Hør om dengang kunstnerne indtog Ry

I anledning af Ry byjubilæum afholdes der foredrag på Ry Bibliotek med Henrik Bredmose Simonsen, som fortæller om kunstnernes indtog i Ry.

Artiklens øverste billede

Når man tænker og læser om de store kunstkolonier i Danmark, tænker mange på Skagen. Men nu kan man blive klogere på kunstnernes indtog i Ry og omegn med landskabsmaleren Vilhelm Kyhn i spidsen, fortæller Ry Bibliotek i en pressemeddelelse.

Henrik Bredmose Simonsen, tidligere museumsinspektør, er forfatter til en bog om både Guldalder-malerne i Søhøjlandet og landskabsmalerne, så der er ingen tvivl om, at Ry Bibliotek og Ry Lokalarkiv har fat i rette mand til at afholde foredraget på Ry Bibliotek 20. maj.

Foredraget er en del af fejringen af Ry 150 års jubilæum, som strækker sig over tre uger i maj. Med den nyeste genåbning af Danmark er det med glæde, at bibliotekar Tina Grimstrup igen kan byde gæsterne velkommen til arrangementer på biblioteket.

»Vi har ventet i mange måneder på at byde folk indenfor, og nu kan vi endelig åbne dørene – dog med begrænsninger i form af coronapas og antal pladser, men det er trods alt bedre end ingenting. Og så arbejder vi på at livestreame foredraget, så folk har mulighed for at følge med hjemmefra,« siger hun i pressemeddelelsen.

Hvis man vil være en af de heldige deltagere til arrangementet, kan man læse mere om de gratis billetter og livestream på bibliotekernes hjemmeside.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen