Konfirmander lærer Fadervor med kroppen

For første gang sidens julens corona-nedlukning mødtes konfirmander fra Niels Ebbesen Skolens 7.c fysisk med deres præst, Sussie Nygaard Foged. Her skulle de ikke kun bruge hovedet til at lære, men også kroppen

Artiklens øverste billede
7.C fra Niels Ebbesen Skolen mødtes til konfirmationsundervisning i Højvangen med deres præst for første gang siden coronanedlukningen før jul. Privatfoto

Konfirmanderne fra 7.C på Niels Ebbesen Skolen blev sendt ud på et udendørs løb på kirkegården ved Højvangens Kirkecenter, hvor de i grupper skulle løse forskellige fysiske opgaver.

Eleverne skulle lægge Fadervor i rigtig rækkefølge med laminerede ark og gå Fadervor, mens de læste op. De formede også kristne symboler i ståltråd, lavede udvalgte scener fra Bibelen og andre opgaver, hvor kroppen blev brugt.

"For det første er det jo fint at mødes udendørs, når vi stadig skal passe på hinanden. For det andet, så hjælper kroppen rent læringsmæssigt med bedre at huske: Når konfirmanderne selv har taget stilling til rækkefølgen og 'gået Fadervor eller Trosbekendelsen', så kommer den ind inder huden på en anden måde, end når de blot læser eller hører den," fortæller Sussie Nygaard Foged, der er sognepræst i Ovsted-Tåning-Hylke, men også har konfirmandhold i Skanderborg Sogn.

Sussie har – lige som mange af sine præstekolleger – gennem flere år suppleret den mere traditionelle og stillesiddende konfirmationsundervisning med for eksempel konfirmandløb som dette. Og hun er ikke i tvivl om, at det fungerer.

Heldigvis var konfirmanderne enige. De gik nemlig til opgaverne med krum hals og særdeles godt humør. Om de så kan deres Fadervor, vil tiden vise til september, hvor de skal konfirmeres i Skanderup Kirke.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen