”Gnisten” har en fortid som elværk og varmeværk, og de gamle stålrør fra den tid er bevaret for at give stedet en rustik atmosfære. Billedet her stammer fra koncerten i september med Lucy Mardou. Foto: Nicolas Jung-Madsen

”Gnisten” har en fortid som elværk og varmeværk, og de gamle stålrør fra den tid er bevaret for at give stedet en rustik atmosfære. Billedet her stammer fra koncerten i september med Lucy Mardou. Foto: Nicolas Jung-Madsen

Musikværket Ry varmer op til 2021

Den første koncert er 26. januar, og i årsprogrammet er blandt andet en banddag for børn og unge

MUSIK Musikværket Ry er klar til at tage hul på 2021 for fuld damp. Vi har en stribe koncerter planlagt, og en stor flok entusiastiske frivillige er parat til at knokle med at få kulturstedet Gnisten gjort klar til et nyt og friskt år, der forhåbentlig byder på langt mindre corona og meget mere musik end 2020!

Musikværkets arrangementsudvalg har foreløbig tre koncerter på plakaten. Alle koncerter skal finde sted i Gnisten på Møllevej 22 i Ry.

Den første koncert finder sted 26. januar og har titlen ”Rasmus Dissing & flamenco”. Her kan man opleve sangeren Rasmus Dissing, guitarist Nikolaj Rosengreen og flamencodanser og flamencoambassadør Kirstine Hastrup. Koncerten sætter to musikkulturer sammen i et spændende møde.

Næste koncert er sat til 11. februar bliver et koncertforedrag om Joni Mitchell. Musikerne Louise Noes og Jesper Frost Bylling fortæller om Joni Mitchells liv og hendes musikalske karriere, og sammen fortolker de et udvalg af Michells enorme repertoire.

Den 4. marts står den på country, blues-rock, tex-mex, roots og americana musik med bandet HandsDown, der består af Erik Knas Sandager, Jesper Bjarnesen, Franzz Jakobsen og Jes Eiler Sørensen.

Oprindeligt havde vi tænkt os at begynde koncertrækken 15. januar med duoen Ingeborg Højlund og Uffe Holmsgaard, men som bekendt blev corona-restriktionerne forlænget frem til 17. januar, så det må aflyses. Vi håber at vende tilbage senere med duoen, lyder det.

Et musikalsk år

I det hele taget krydser vi fingre for, at corona-situationen forbedres. I Musikværket vil vi arbejde for, at 2021 bliver et musikalsk år, og vi har mange ideer til kommende arrangementer. Et af de store bliver Good Vibes 18. juni – en band-dag for børn og unge, der sætter hinanden stævne i Torvehallen i Ry.

"Vi glæder os meget til koncerterne, og vi håber, at Ry og omegn vil vise, at der er brug for et sted som Gnisten ved at købe billetter til koncerterne. Vi viser et bredt repertoire og kommer til at præsentere et program med mange forskellige stilarter i årets løb," siger Musikværkets formand Birgitte Højland.

Centralt i Musikværkets arbejde bliver at få kulturstedet Gnisten gjort klar til det nye år. Der skal udføres en del arbejde med det gamle varmeværk på Møllevej, så det på alle punkter lever op til myndighedernes krav. En lydprøve i efteråret beviste, at det sagtens kan lade sig gøre at afholde koncerter uden at overskride de gældende støjgrænser, og Gnistens rustikke og smukke indretning har begejstret både musikere, frivillige og foreningsaktive mennesker fra lokalområdet.

Planen er kort fortalt at gøre Gnisten til et kulturelt flagskib på egnen. Med koncerter, jam sessions, foredrag, udstillinger og meget mere. Der arbejdes intenst på at få alle brikker til at falde på plads, så 2021 kan blive kulturens og musikkens år!

Læs mere på Musikværkets hjemmeside: musikvaerketry.dk

cns

Publiceret 05 January 2021 16:30