Privatfoto

Privatfoto

'Salon H. C. Andersen for to stemmer' på Museum Skanderborg

museum skanderborg Torsdag 17. december kl. 19.30 byder Museum Skanderborg velkommen til en kær samarbejdspartner, der har medvirket til både Holger Blom udstillingen og diverse tv-programmer om museet.

Det er TV vært Frantz Howitz, der sammen med Skuespiller Fritze Hedemann kommer på besøg med en 'Salon H. C. Andersen', der forener foredrag med oplæsning af både kendte og ukendte eventyr.

Et af aftenens temaer kredser om det ofte problematiske forhold, der var mellem den internationale digter og den danske offentlighed.

"Fra Danmark kommer altid de kolde Luftinge, som forstener mig ude. De spytter på mig, de stamper mig i Dyndet!," skrev Andersen blandt andet hjem fra et ophold i Rom til sin gode veninde Henriette Wulff. Eventyr som 'Springfyrene' kredser om geniet, der taber kampen mod middelmådigheden, og 'Vanddråben' fortæller om mobning og chikane af de anderledes.

Et særligt afsnit af aftenen handler om den H. C. Andersen, der havde profetiske evner. 'Om Årtusinder' er en fantasi om, at turister fra Amerika kan komme til Europa og se det hele på otte dage. 'Den onde Fyrste' er en aktuel fantasi om diktatoren, der ikke kan få nok af magten og ønsker at besejre Gud.

Ind imellem oplæsningerne fortæller Fritze og Frantz om forskellige facetter af H. C. Andersens liv og levned som optakt til eventyrene.

Salonen er den sidste i rækken af arrangementer på Museum Skanderborg Perron 1 i december måned. Museet fortsætter med at have arrangementer tirsdag og torsdage i det nye år. Programmet for januar er offentliggjort på museets hjemmeside og facebook og kan bookes allerede nu.

Tilmelding til arrangementet foregår på museets hjemmeside museumskanderborg.dk. Der er et begrænset antal pladser. 

Publiceret 16 December 2020 08:00