Konfirmander fra Morten Børup Skolens 7. a og 7.c har skrevet 41 julebreve til beboere på plejehjemmene Møllehjørnet og Dagmargården. Sognepræst Line Rudbeck har afleveret brevene på plejehjemmene. Foto: Privat

Konfirmander fra Morten Børup Skolens 7. a og 7.c har skrevet 41 julebreve til beboere på plejehjemmene Møllehjørnet og Dagmargården. Sognepræst Line Rudbeck har afleveret brevene på plejehjemmene. Foto: Privat

Konfirmander sender breve til plejehjemsbeboere

"Kære dig, der læser dette brev…" sådan starter 41 julebreve, som konfirmander fra Morten Børup Skolens 7. a og 7.c har skrevet til beboere på plejehjemmene Møllehjørnet og Dagmargården

Til konfirmationsforberedelsen har 41 konfirmander sammen med sognepræst Line Rudbeck talt om, hvorfor og hvordan man kan glæde andre i denne særlige Corona-tid.

"I denne corona-tid er det ekstra svært at besøge hinanden og lave forskellige juleaktiviteter eller holde traditioner i hævd. Det betyder desværre, at nogle grupper er ekstra alene i denne tid, og her er et julebrev en alternativ måde at ’aflægge julevisit’ på og skabe glæde for andre. Det har jeg talt med konfirmanderne om i løbet af de sidste undervisningsgange inden julepausen," forklarer Line Rudbeck.

Selv om det kan være svært at skrive til en, man ikke kender, tog konfirmanderne rigtig godt imod idéen og skrev løs, det bedste de havde lært. Her i blandt Anna og Lærke fra 7.a på Morten Børup Skolen.

"Det er en rigtig god idé, og vi ville selv blive glade for at få sådan et brev. Det må være fedt for dem at læse, at der er andre, der tænker på dem, når de sidder alene."

Det har været en stor fornøjelse at se konfirmanderne skrive julehilsener til beboerne på de to plejecentre

Det forklarer de to piger i en video, der er en del af Skanderborg Sogns on-line julekalender og som i december dagligt kan ses på sognets Facebook- og hjemmeside.

I videoen kan man også høre længere uddrag af pigernes breve. Annas brev slutter således:

"Jeg skriver også for at fortælle dig, at der kommer bedre tider, hvor du igen kan være sammen med dem, du elsker allermest."

Brevene blev i denne uge afleveret på plejehjemmene af sognepræst Line Rudbeck.

"Det har været en stor fornøjelse at se konfirmanderne skrive julehilsener til beboerne på de to plejecentre, for selvom de ikke kender beboerne og selvom flere aldrig havde prøvet at skrive et håndskrevet brev, så forsøgte de alle at lægge lidt juleglæde og håbefulde tanker ind i deres breve. Og det håber jeg selvfølgelig, beboerne kan mærke og vil glæde sig over, når de sidder med brevene i hånden," slutter Line Rudbeck.

Publiceret 15 December 2020 14:15