Pressefoto

Pressefoto

Rygestoprådgivere rykker ud i landsbyerne

Det Kommunale Sundhedscenter sender rygestop-rådgivere ud i landsbyerne

skanderborg Formålet med rygestoprådgivere er at gøre det ekstra nemt at få hjælp til rygestop for de borgere i Skanderborg Kommune, der ønsker at kvitte cigaretterne.

"Rygning bidrager til ulighed i sundhed, og derfor ønsker Byrådet af nedbringe antallet af dagligrygere i kommunen til fire procent i 2025 - blandt andet gennem borgernære tilbud. Jo nemmere det er at få hjælp til rygestop, jo større er chancen også for, at folk søger hjælp og i sidste ende lykkes med at blive røgfri," siger Tage Nielsen, der er formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

Noget tyder da også på, at en øget tilgængelighed af rygestopkurser kan være godt givet ud.

En ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at 65% af dem der ryger, gerne vil stoppe, men at det kun er få, der modtager hjælp, selvom kombinationen af professionel rådgivning og rygestopmedicin femdobler chancen for at blive røgfri. Blandt de 35% af rygerne, der har forsøgt at stoppe, er det kun fire ud af ti, der har takket ja til hjælp.

Alle kan tilmelde sig

Hvor mange landsbyer der vælger at tage imod tilbudet er endnu uvist, men ét er sikkert - alle er velkomne til at deltage, og alle kan melde deres landsby til ved at kontakte Det Kommunale Sundhedscenter. Eneste krav for deltagelse er, at lokale ildsjæle i den enkelte landsby selv finder et lokale og hjælper med at invitere og finde minimum seks deltagere til kurset, så sørger rygestoprådgiverne i Det Kommunale Sundhedscenter for resten.

Det er gratis at være med, både som landsby og som deltagere på rygestopforløbet, og faktisk kan deltage, der ryger mere end 15 cigaretter om dagen, få gratis nikotinerstatning i op til seks uger.

Publiceret 22 August 2020 09:30