Et nyt forsøg i Skanderborg Kommune med låne-elcykler er kommet rigtig godt fra start.

Et nyt forsøg i Skanderborg Kommune med låne-elcykler er kommet rigtig godt fra start. Foto: Pixabay

Kommunens elcykler er et hit

Et nyt forsøg med låne-elcykler i Skanderborg Kommune er kommet godt fra start

Fra 1. august kan borgere i Skanderborg Kommune låne en gratis elcykel af kommunen. Det lader til at være et tilbud, som mange gerne vil benytte sig af.

Siden det for to uger siden blev muligt at forhåndsbooke en elcykel, er de 17 cykler på udlånslisten gået som kolde Piña Coladas på en varm sommerdag. Med enkelte undtagelser er alle 17 cykler udlånt resten af året. Dog er det endnu muligt at nappe en ledig tohjulet i de sene efterårsmåneder (hvor man stadig sagtens kan køre på elcykel). Og kigger man endnu længere frem i cykelkalenderen, er der masser af muligheder for at prøve det miljøvenlige transportmiddel. Her er kun enkelte cykler booket i de tidlige sommermåneder af 2021.

Elcyklerne i Skanderborg Kommune er finansieret med midler fra Klimapuljen, der har til formål at understøtte initiativer, som positivt påvirker den grønne omstilling i kommunen. Skanderborg Kommune udlåner elcykler i samarbejde med cykelhandlere i Ry, Galten, Låsby, Hørning og Skanderborg, og forsøget fortsætter indtil udgangen af 2022.

Publiceret 17 August 2020 11:30