Efter sommerpausen åbner klubben for alvor op for BørneMTB.

Efter sommerpausen åbner klubben for alvor op for BørneMTB. Foto: Skanderborg MTB

Skanderborg MTB - det er også for børn

BørneMTB starter for alvor op efter sommerferien, hvor børn fra 3. klasse kan lære at køre mountainbike

I al stilfærdighed har Skanderborg MTB startet træning for en gruppe børn og unge i den sidste del af foråret.

Egentlig skulle klubbens nye børneafdeling have været lanceret med brask og bram til sæsonstart i april, men det satte corona en effektiv stopper for. Nu er det i stedet blevet en langsom og gradvis start i små grupper for hele klubben; og dermed også for den nye afdeling BørneMTB og dens trænere.

Aldersgrænsen går fra 3. klasse. Foto: Skanderborg MTB

Aldersgrænsen går fra 3. klasse. Foto: Skanderborg MTB

BørneMTB startede forsigtigt ud med nogle af klubmedlemmernes egne børn, men frem mod sommerpausen kom der gradvist flere og flere børn til, så gruppen nu er vokset til næsten 20 børn og unge til den ugentlige træningsaften.

Det har været skægt og lærerigt for både børnene og deres trænere, og klubben ser da også frem til at starte afdelingen rigtigt op efter sommerpausen, og give flere børn og unge mulighed for at melde sig til, og prøve den sjove sport på de brede dæk. Klubben vil til en hver tid overholde sundhedsstyrelsen retningslinjer for Covid-19 i foreningsregi.

De unge kommer til at øge balance ved langsomkørsel, sving- og bremseteknik. BørneMTB vil forsøge at udnytte de naturlige muligheder, de har i Dyrehaven, men håber, at der snart kommer en rigtig teknikbane, så de kan øve sving i nedkørsler, drop og hop, så de unge lærer at færdes sikkert i sporene.

Efter sommerpausen åbner klubben for alvor op for børneMTB - og der er stadig plads til flere.

BørneMTB har ganske få krav:

  • Godt humør og en mountainbike
  • Cykelhjelm og drikkedunk med vand
  • Tøj efter vejret

Aldersgrænsen er sat til 3. klasse og opefter. Træning bliver tirsdage kl. 17.30 -19.00, og forældre er velkomne til at kigge forbi. Får forældrene selv blod på tanden, så åbner klubben også et nyt introhold for voksne til efteråret. Opdaterede oplysninger og tilmelding findes på klubbens hjemmeside.

Publiceret 15 August 2020 09:30