Elsebeth Hauge har skrevet en bog om 'lederskam'. Pressefoto

Elsebeth Hauge har skrevet en bog om 'lederskam'. Pressefoto

'Lederne skal bryde tabu om skam'

Af
Claus Sonne

Ledere er også mennesker, og de begår derfor også fejl og er uperfekte ledere. Det er bare ikke noget, der bliver talt om, fordi rigtig mange ledere skammer sig over at indrømme, at de har handlinger, egenskaber og fordomme, de skammer sig over. Men det er ikke særligt værdifuldt for virksomheder, der faktisk skal sætte Danmark på landkortet som en innovationsnation, siger Aarhus-forfatter Elsebeth Hauge, der netop har udgivet bogen 'Lederskam'.

Elsebeth Hauge er en af oplægsholderne, når Designmejeriet 8. august har åbent hus i forbindelse med en fødselsdagsevent. Og tilhørerne vil høre hende sætte fokus på, hvordan lederens handlekraft øges, når de får mulighed for at være åbne for det, de ellers ikke tør tale om.

"Selv de bedste ledere træffer også dårlige beslutninger eller agerer på måder, man helst ikke taler om, men skammen er så at sige sat i skammekrogen og forsvarsmekanismerne fundet frem," forklarer Elsebeth Hauge, der selv har flere lederstillinger på sit CV og har interviewet 25 ledere om 'lederskam'.

"97 procent af alle ledere skammer sig aldrig i arbejdsrelateret sammenhæng. Og det er en af årsagerne til at 8 ud af 10 ledere føler sig ensomme på jobbet," siger Elsebeth Hauge.

Publiceret 03 August 2020 14:00