Fat Cat Trio bestående af Jacob Bylling på bas, Jonas Hald på guitar og Marcus Rundell på trommer optrådte søndag 14. juni med en online-koncert fra Butik Værdig. Foto: Musikværket Ry

Fat Cat Trio bestående af Jacob Bylling på bas, Jonas Hald på guitar og Marcus Rundell på trommer optrådte søndag 14. juni med en online-koncert fra Butik Værdig. Foto: Musikværket Ry

Butik Værdig og Musikværket Ry bag nye onlinekoncerter

Blandt andet Fat Cat Trio er på programmet til koncerterne

MUSIK Visse corona-restriktioner gælder stadig, men musiklivet er begyndt at blomstre op igen. Således holdt foreningen Musikværket Ry i samarbejde med Butik Værdig i Ry endnu en online-koncert søndag 14. juni – den anden i rækken. Og der er flere på vej.

Den første online-koncert fandt sted 27. maj med guitaristen og sangeren Victor Lundsgaard og klaverspilleren Anton Vind, og den anden koncert søndag 14. maj var med Fat Cat Trio, der består af tre unge musikere fra Gl. Rye, Jacob Bylling, Marcus Rundell og Jonas Hald.

Trioen spiller funk og er på vej med deres første album 'Breaking News', der snart bliver udgivet på streamingtjenesten Spotify.

"Vi savner i den grad live-musik, så vi har besluttet at arrangere nogle flere online-koncerter," lød det fra Musikværkets formand Birgitte Højland, da hun præsenterede koncerten, der blev streamet via Butik Værdigs og Musikværket Ry’s Facebook-sider. Her kan koncerten stadig ses.

Som nævnt planlægger Musikværket Ry flere online-koncerter i samarbejde med Butik Værdig. Den næste finder sted 24. juni og bliver med en helt ny trio fra Ry – 'Højland/Bylling/Højland'. Trioen består af tre erfarne lokale musikere, Dorthe Højland på saxofon, Jesper Bylling på bas og Jacob Højland på klaver.

De har fundet sammen om deres fælles begejstring for den nordiske lyd, og trioen bevæger sig i et lyst og lyrisk univers og spiller et mix af egne numre og kompositioner med improvisatorisk tilgang og inspiration fra jazz og nordisk folketradition.

cns

Publiceret 21 June 2020 09:30