Pressefoto

Pressefoto

Museums-morgenluft:

Så åbner Gl. Rye Mølle igen

Landets museer må igen lukke gæster ind

Coronagenåbning Efter den lange pause på grund af coronakrisen åbner landets museer igen. Det gælder også Museet på Gl. Rye Mølle, som slår dørene op torsdag 28. maj kl. 10-13. Så nu er det igen muligt at se museets udstillinger om bl.a. møllen og det tilhørende savværk, om træskofremstilling på Rye-egnen i 1800-tallet og den store tyske flygtningelejr, som lå syd for Gl. Rye ved Salten Langsø i årene 1945-1948.

Også maleriudstillingen 'Fra Kyhn til Anna Klindt' kan ses hen over sommeren. Der var stor interesse for at se de fine skildringer fra Himmelbjergegnen, som Vilhelm Kyhn og hans elever bl.a. Harald Foss og Pauline Thomsen udførte i sin tid. Nu er der en chance igen for at se udstillingen, som viser værker af Vilhelm Kyhn, Harald Foss, Godfred Christensen, Johs. Boesen, Herman Carl Siegumfeldt, Carl Møller, Pauline Thomsen, Peder Mønsted, Poul Steffensen, Ludvig Steensen og Anna Klindt Sørensen.

Desværre har coronakrisen betydet, at det store Møllemarked, som var planlagt til søndag 21. juni er aflyst. Den traditionelle Høstdag på Gl. Rye Mølle, som skulle finde sted 30. august er ikke aflyst, men er derimod flyttet til søndag 6. september.

Endelig er åbningstiderne på Museet på Gl. Rye Mølle ændret, så der nu er åbent torsdag kl. 10-13 og lørdag og søndag kl. 13-16.

Pressefoto

Pressefoto

cns

Publiceret 27 May 2020 09:00