Debat: K: Tillykke til Museum Skanderborg

Det glæder Konservative, at Museum Skanderborg får en ekstra bevilling

I Det Konservative Folkeparti lægger vi stor vægt på formidlingen af vores fælles historie og kultur og på bevarelsen af fortidsminder. Derfor arbejdede jeg aktivt for, at byrådet skulle bevilge Museum Skanderborg en ekstra sum penge, således at de med dem og en god portion fondsmidler kan indrette og færdiggøre det ny museum ved banegården.

Museum Skanderborg er vigtig i fastholdelsen og formidlingen af vores lokale historie og har gennem de senere år kunnet bryste sig af en række særdeles velbesøgte og vellykkede særudstillinger - bl.a. udstillingen om Holger Blom, der trak hele 16.000 gæster og udstillingen om fundene fra vikingeriddergraven i Fregerslev for bare at nævne to.

Skanderborg har en spændende og unik historie som både konge- og købstadsby med både Øm Kloster, Skanderborg Bunkerne, Alken Enge og Gl. Rye Flyveplads og møllen lige uden for døren. Fundene fra Alken Enge har bragt os på verdenskortet og senest er de sensationelle, 2000 år gamle jernalderfund på Kildebjerg i Ry røget ind på top ti over de vigtigste arkæologiske fund i 2019. Vi er og har således ikke kun en, men mange vigtige brikker i fortællingen om Danmarks historie.

Vi har brug for et moderne museum i moderne, fremtidssikrede rammer, der kan formidle alle de historier til både os og til fremtidige generationer. Vi skylder dem at sørge for, at museet får de bedst mulige rammer, så vi bevarer og videregiver de mange historier. Det er nu sikret med den ekstra bevilling. Så tillykke til museet og til os alle.

Publiceret 05 March 2020 15:30