Sådan så forslaget til udstykning af museumsgrunden ud, som Miljø- og Planudvalget har dømt ude. Pressefoto

Sådan så forslaget til udstykning af museumsgrunden ud, som Miljø- og Planudvalget har dømt ude. Pressefoto

Debat:

Embedsmandsvældet

Kai Frostholm, Østergade 11, 8660 Skanderborg

Debat I Uge-Bladet Skanderborg 18. februar omtales et 'Udvalgs-nej til model for museumsgrund'. Her fortælles, at Miljø- og Planudvalget har afvist et udkast for Museum Skanderborgs tidligere grund.

Hvis jeg forstår 'systemet' korrekt, så vil et forslag, som behandles i udvalget være lagt på deres dagsorden efter en indstilling fra administrationen.

Hvem der tager initiativ til indstillingen, ved jeg ikke, men når forslaget får et nej i udvalget med begrundelsen "Man kan ikke dele grunden op i fem parceller i forhold til de regler, vi som kommune vil have andre til at overholde, bare fordi det er vores egen grund. Derfor har vi sendt sagen tilbage," som formanden for Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF) forklarer.

Er det kun mig, der undres over, at administrationen på Rådhuset kan sende en sag til behandling i et udvalg - uden at den opfylder kommunens egen lovgivning?

Der tale af og til om 'embedsmandsvældet' i de forskellige folkevalgte styrelser, hvor man har et embedsværk til rådighed for at kunne foretage de rette beslutninger. I dette tilfælde er det tilsyneladende udvalget, som er bedre vidende end den administrative 'ekspertise'.

Det er da godt, at man har været med til at vælge en kommunalbestyrelse, hvor de valgte medlemmer er vågne, så der ikke sker fejl. Tak for din indsats, Claus Leick.

Publiceret 02 March 2020 15:30