Man gør en stor forskel ved at hjælpe til. De indsamlede penge omsættes til konkret hjælp. Foto: Mikkel Østergaard

Man gør en stor forskel ved at hjælpe til. De indsamlede penge omsættes til konkret hjælp. Foto: Mikkel Østergaard

Gå en tur for klimaet og de fattigste i verden

Folkekirkens Nødhjælp søger indsamlere til søndag 8. marts

Skanderborg Skanderborg Sogn samler i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp ind til de mennesker, som står i første række, når oversvømmelser eller tørke rammer på grund af klimaforandringer.

Og lige nu har verdens fattigste lande brug for konkret hjælp til at håndtere klimarelaterede katastrofer som tørke, oversvømmelser og orkaner, der bliver voldsommere år for år. For hos dem rammer klimaforandringerne ekstra hårdt, selv om det er i vores del af verden, at vi udleder mest CO2. En dansker udleder f.eks. 20 gange så meget CO2 som en nepaleser, men det er nepalesernes gletsjere, der smelter og giver oversvømmelser, fordi temperaturerne i Himalaya stiger.

8. marts kan man være med til at gøre en forskel for både verdens fattigste og klimaet ved at melde sig som indsamler. Sonja Dygaard, der er lokal indsamlingsleder i Skanderborg, opfordrer både børn og voksne til at melde sig. Man kan melde sig som indsamler på www.blivindsamler.dk eller kontakte, Sonja Dygaard, på tlf. 22375605 eller Kurt Rasmussen fra Stilling på tlf. 22909504.

CV

Publiceret 02 March 2020 07:30