23. august er der igen demokratisk folkemøde på Himmelbjerget. Fotoet er fra sidste års møde. Arkivfoto: Per Bille

23. august er der igen demokratisk folkemøde på Himmelbjerget. Fotoet er fra sidste års møde. Arkivfoto: Per Bille

Igen demokratisk folkemøde på Himmelbjerget

Den anden udgave af 'Demokratisk folkemøde' rammer Himmelbjerget til august

Demokratiet kommer igen til debat på Himmelbjerget, når Demokratiets Folkemøde tager temperaturen på det danske demokrati med debat, workshop, musik og forhåbentlig masser af solskin søndag 23. august.

Som deltager vil man både kunne lytte til spændende plenum-debatter og selv få mulighed for at deltage i workshops, hvor man bliver udfordret på ens egen demokratimuskel.

Demokratiets Folkemøde bliver en markedsplads med store og små arrangementer og events, der alle sætter fokus på det danske demokrati i praksis. Hvad fungerer godt, hvad fungerer mindre godt, og hvor er man udfordret som samfund og som individ.

Programmet er først klar senere på foråret, men Bertel Haarder har allerede meldt sin ankomst. Det samme har Demokratikommission, som er sat i værk af DUF (Danmarks Ungdoms Fællesråd).

Kommissionens betænkning bliver sat til debat Himmelbjerget, hvor emner bl.a. er tonen på de sociale medier, hvorfor gider ingen være politikere, hvorfor tror man ikke på medierne og hvordan bliver flere borgere engageret i deres lokalsamfund?

Det er andet år Demokratiets Folkemøde indtager Himmelbjerget. 18. august sidste år var ca. 700 mennesker samlet til debat, workshop og sang, da Folkemødet havde sin debut.

Det er en gruppe af uafhængige og engagerede ildsjæle fra Ry og Skanderborg, der står bag Demokratiets Folkemøde. Godt hjulpet af mange frivillige, hvoraf mange har sagt til at hjælpe igen i år.

Det er gratis at deltage. Demokratiets Folkemøde blev sidste år finansieret af tilskud fra myndigheder, fonde og virksomheder og i år er der foreløbig et tilsagn fra Skanderborg Kommune om at støtte med 100.000 kr.

Mere info om sidste års Folkemøde på demokratietsfolkemøde.dk.

Publiceret 28 February 2020 16:00