Debat: Hastværk er lastværk

Niels Henrik Petersen er utilfreds med kommunens ageren i sagen om LilleNyhavn-byggeriet

Af Niels Henrik Petersen, Adelgade 9, 8660 Skanderborg

Åbent brev til borgmesteren: Tillæg 3 bør aflyses - eller høringsfristen forlænges med fire uger til de normale otte uger.

Som jeg skrev i mit læserbrev i JP Århus i begyndelsen af december, er det på høje tid, at vi alle får en Timeout, men det har dine embedsmænd vist ikke alle forstået. De fortsætter i det meget opskruede tempo med at udarbejde det, de kalder en 'Fritvalgs-plan'. Tillæg 3-ordet er meget rammende, men det viser sig, at ordet dækker over, at Lille Nyhavn A/S får frit valg på alle hylder med et kommunalt gummistempel.

Vi skatteydere kan bare se måbende til - der er ikke helt samme imødekommenhed, når vi søger byggetilladelse.

Ordet 'Fritvalgs-plan' findes ikke på Google og er ukendt i Erhvervsministeriet, selvom ministeriet er i gang med at ændre planloven - høringsfristen udløber snart!

Det offentliggjorte Tillæg 3 er langt mere kompliceret og kontroversielt end det, som blev fremlagt på høringsmødet 28.01.2020. Der blev stillet rigtig mange spørgsmål og givet færre fyldestgørende svar.

Jeg havde i god tid før mødet stillet tre skriftlige spørgsmål, som jeg fik gode fyldestgørende svar på i sidste uge fra en af dine dygtige og hårdtarbejdende medarbejdere.

Jeg havde håbet på, at 2-300 fremmødte og de øvrige borgere fik de samme svar. Baggrunden for at jeg stillede spørgsmålene var knap så positiv.

Tillæg 3 blev hastebehandlet 18. dec.2019. En gentagelse fra 2018, hvor borgerne i Ry følte sig ført bag lyset midt i juleforberedelserne.

Selve indstillingen er mangelfuld og ufuldstændig, så Byrådet blev bibragt den fejlagtige opfattelse at sagen er enkel - det er den ikke, den er uhyre kompliceret og ikke lige noget man kan forholde sig til, medens brunkagerne er i ovnen. Velkendte fænomener er f.eks. adgangsforhold, skyggevirkninger og i det konkrete projekt forsøg på ændring af kanal til p-kælder samt lukning af søudsigt og -adgang. Her har jeg blot omtalt enkelte af de forslag til voldførelse af området, som projektet tilfører det.

Derfor mine spørgsmål.

Folk på gaden spørger mig, om der er sket andre ændringer, end at kanalen er blevet til en P-kælder. Jeg har derfor undersøgt det, men har først i sidste uge modtaget arkitektfirmaet Kurt Kamp ApS meget smukke akvarel fra 2007 via Skanderborg Historiske Arkiv. Det billede, akvarellen viser, står stadig for mange borgere som symbolet på ”Lille Nyhavn”.

Publiceret 13 February 2020 14:00