Frivillige til Madskoler i Skanderborg søges, fortæller 4H, der står for skolerne. Pressefoto

Frivillige til Madskoler i Skanderborg søges, fortæller 4H, der står for skolerne. Pressefoto Ritzau Scanpix

Madskole søger frivillige i Skanderborg

25.000 børn har været på Madskole siden aktiviteten startede i 2004. Nu søger man nye frivillige i Skanderborg

Madskoler er et sommerferietilbud til børn i alderen 8 til 12 år. Formålet er at lære børn om sund kost og motion på en sjov og lærerig måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til det naturlige valg.

25.000 børn har været på Madskole siden aktiviteten startede i 2004, og nu er organisationen bag - 4H - på udkig efter nye frivillige i Skanderborg, så endnu flere børn kan komme i madskolekøkkenet.

”Vi har længe ønsket at udvide Madskoler i Skanderborg, og nu håber vi, at flere melder sig som frivillig madskoleinstruktør den kommende sæson, da det er afgørende for, at børnene kan få gavn af vores fantastiske tilbud,” siger Henrik Dalum, formand for 4H.

Selve gennemførelsen af de enkelte Madskoler varetages af frivillige instruktører. Instruktørerne har blandede baggrunde, men fælles for dem alle er, at de er engagerede, og har lyst til og mod på at give børnene en sjov og oplevelsesrig uge i deres sommerferie. Der deltager typisk tre til fire frivillige instruktører og 16 til 20 børn på en Madskole.

Madskoler har eksisteret siden 2004 er blevet arrangeret af ungdomsorganisationen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Formanden Henrik Dalum for 4H siger, at organisationen og dens konsulenter står til rådighed med hjælp til at løse praktiske opgaver såsom at finde skolekøkken, deltagere og opskrifter, men at det ellers er de frivillige selv, som former forløbet og giver børnene en god oplevelse.

Det er dog ikke kun børnene, der får noget værdifuldt ud af en uge på Madskole - det gør de frivillige instruktører også. Hele 96 pct. af sidste års frivillige instruktører fortæller, at de har fået en fantastisk oplevelse, ifølge en evaluering foretaget af organisationen.

”Det giver blod på tanden til at arbejde for mange flere Madskoler i fremtiden, så endnu flere børn kan komme med. Men vi kan kun lave de Madskoler, der er frivillige til, så jeg kan kun opfordre til, at man tilmelder sig, hvis man går med en underviser i maven," siger Henrik Dalum.

Hvis man vil være instruktør, kan man læse mere og tilmelde sig på madskoler.dk.

Publiceret 31 January 2020 10:00