Der drysser stjernestøv ned over Elias, Oskar, Viggo og Jakob fra Sct. Georgsgårdens Ungdomsklub for tiden. Privatfoto

Der drysser stjernestøv ned over Elias, Oskar, Viggo og Jakob fra Sct. Georgsgårdens Ungdomsklub for tiden. Privatfoto

Sonic Vision på stor scene i Aalborg - og i DR Ultra

Leverede en flot koncert på skråen i Aalborg

Af
Anette Bonde

musik Der drysser stjernestøv ned over Elias, Oskar, Viggo og Jakob fra Sct. Georgsgårdens Ungdomsklub for tiden. Lørdag 18. januar optrådte de ved Ungdomsringens Musikfestival på Skråen i Aalborg med deres band Sonic Vision, og hele dagen blev de fulgt af et kamerahold fra DR Ultra.

Der er fem forskellige scener ved ungdomsfestivalen, hvor cirka 180 bands fra Danmark og Norden optræder. Den besøges af 3.000-4.000 publikummer.

Kamerahold på sidelinjen

Festivalen kører over to dage, lørdag og søndag, og undervejs var der koncerter med skiftende bands på de fem scener. Det var en lang dag med meget ventetid som kulminerede klokken19.30, hvor Sonic Vision gik på scenen.

"Drengene formåede at holde fokus og leverede en super koncert," fortæller Carsten Rasmussen, leder af Sct. Georgsgården Børne og Ungdomscenter, hvor drengene har deres base.

Efter koncerten var de fire musikere meget lettede over, at det var gået godt. De var på scenen i en halv time, og tiden var fløjet af sted.

"Det føltes som om vi bare spillede i 30 sekunder.”

Vi håber på, at folk kan li' vores musik, og at vi selv kan nyde det

I bussen hjem fra Aalborg var stemningen høj, og der var guitarspil og fællessang med alle vennerne fra Sct. Georgsgården, der var med i Aalborg.

Både på turen i bussen til Aalborg og hele dagen i Aalborg blev Sonic Vision fulgt af kameraholdet fra DR, der skulle filme og følge med i alt, hvad der skete. Udsendelsen vil blive lagt på DR Ultras net-TV.

Cover og egne numre

De fire drenge har spillet sammen i et år og er ved at have et godt repertoire af både cover-numre og egne numre. Klub- og SFO-medarbejder Nicolaj Blach meldte dem til festivalen i Ålborg, hvor de blandt andet spillede Oasis' "Left forever" og deres egen komposition "What a story".

Nicolaj Blach roser drengene og fremhæver, at de nu er dygtige nok til at stå på så stor en scene.

Ugebladet talte med dem onsdag i sidste uge, tre dage inden de skulle spille i Ålborg. Her er de fire band-medlemmer både spændte og ydmyge ved tanken om det forestående.

"Vi håber på, at folk kan li' vores musik, og at vi selv kan nyde det," siger Jakob og suppleres af Elias:

"Det er mange mennesker. Vi vil gerne lave en god koncert med god opbakning. Og skabe en god stemning."

Sonic vision har allerede optrådt flere gange i forbindelse med begivenheder på Sct. Georgsgården. Ved Smuk By stod de også på scenen i Adelgade i forbindelse med åbningen af Smuk Fest.

Sonic Vision på scenen i Aalborg

Sonic Vision på scenen i Aalborg

God støtte fra klubben

De fire drenge er taknemmelige for at have haft ungdomsklubben som base.

"Hvis man gerne vil begynde at spille sammen og starte et band, er der gode muligheder i ungdomsklubben. Her kan man få hjælp, man kan bruge klubbens instrumenter, og de voksne støtter 100 pct.," forklarer Jakob.

Viggo vil lige som de øvrige gerne fortsætte med at spille rockmusik, og gerne flere egne numre. Han nyder også det sammenhold, der er omkring musikken.

"Det motiverer til at blive ved med at spille. Det giver gode oplevelser."

Drengene understreger, at der også sker mange andre ting i ungdomsklubben.

"Der er masser af aktiviteter. Det er altid hyggeligt at komme her, også når der ikke er et fast program."

Publiceret 24 January 2020 19:00