Bannerførerne i kampen mod pseudoarbejde. Fra venstre er det det Else-Marie Behrmann, Jette Engelbrecht, Henrik Vad, Viggo Rasmussen og Jørgen Gaarde. Pressefoto

Bannerførerne i kampen mod pseudoarbejde. Fra venstre er det det Else-Marie Behrmann, Jette Engelbrecht, Henrik Vad, Viggo Rasmussen og Jørgen Gaarde. Pressefoto

Papirnusseri: Pseudoarbejde koster samfundet massevis af ressourcer

Arbejdsgruppen 'Mere tid - mere mening' blæste sidste år til kamp mod papirnusseriet. Nu kæmper de videre for at få flere til at åbne øjnene for det store ressourcespild, pseudoarbejde suger ud af vores velfærdssamfund

Af
Grethe Bo Madsen

Pseudoarbejde "Jeg har en stor bekymring for vores velfærdssamfund. Vi mangler penge på stort set alle områder. Alligevel hører jeg folk fortælle igen og igen om meningsløs rapportering og kontrol i lange baner, der intet produktivt fører med sig."

Jette Engelbrecht er stadig en af de aktive aktive bannerførere i kampen mod pseudoarbejde - de ligegyldige, unødvendige arbejdsopgaver, der intet produktivt fører med sig - sammen med Else-Marie Behrmann og Viggo Rasmussen.

Siden UgeBladet skrev om kampen mod papirnusseriet i september sidste år, er tidligere borgmester, Jørgen Gaarde, og Henrik Vad også blevet en del af den arbejdsgruppe i Kulturhuset, der arrangerer foredrags- og debataftener med udgangspunkt i problematikken omkring pseudoarbejde.

"Jo mere vi sætter fokus på problematikken, des tydeligere bliver det, at alle kender til pseudoarbejde, men problemet er komplekst, så det er svært at se, hvordan vi kommer det til livs. Folk arbejder mere og mere, de mister motivationen og går ned med stress. Vi er nødt til at gøre noget," konstaterer hun.

Gruppens formål er først og fremmest at få folk til at åbne øjnene og se problemet.

"Vi vil udbrede kendskabet til pseudoarbejde og prøve at pege på, hvad man selv kan gøre. Med de første tre foredrag har vi fået kridtet banen op og belyst problemet. Med de næste foredrag gør vi det mere konkret og hører nogle bud på, hvordan vi kan bekæmpe pseudoarbejdet."

Det næste foredrag i rækken, 'Bæredygtig ledelse og bæredygtige arbejdspladser", med Stine Bosse, er mandag 20. januar kl. 19 i Kulturhuset.

Og mandag 30. marts kl. 16.30 er der indlæg med konkrete eksempler på, hvad andre har gjort. Systematic Århus, Silkeborg Kommune, Smukfest samt endnu en lokal virksomhed kommer med konkrete bud på, hvad de har sat i værk og hvilken effekt, det har haft.

Publiceret 19 January 2020 11:00