Arkivfoto

Arkivfoto

Debat:

Hvorfor er gadelyset tændt hele dagen?

Kai Frostholm, Østergade 11, 8660 Skanderborg

Tillad mig at gøre opmærksom på et problem, som er lille i den store sammenhæng, men stort i mit lille hoved.

Jeg opdagede 21. december 2019, at gadelygterne lyste om dagen i - måske - hele Skanderborg by. Det gjorde jeg så "rette vedkommende" opmærksom på via den smarte app, der hedder "Giv et praj".

30. december 2019 tillod jeg mig at skrive en besked på Facebook-siden "Skanderborg Kommune". Beskeden hedder "Kai Frostholm til Skanderborg Kommune" og den blev skrevet 30. december 2019 klokken 12.44. Der står:

"Der er hele to ting, der bekymrer mig. Via "Giv et praj" appen har jeg meldt ind 21. december 2019, at gadelyset var tændt i hvert fald i hele Skanderup bydelen om dagen (og godt nok også om natten). Det blev også meldt ind 23. december og 24. december. Jeg ved godt, det ikke er "kommunens problem". Det er Verdo fra Randers, der skal udbedre dette. Men i dag 30. december kan jeg konstatere, at gadelysene stadig lyser om dagen. Jeg har forstået, at LED-lamper er billigere i drift end normale el-pærer, men så billigt kan det vel ikke være, at de blot kan lade dem lyse om dagen også?"

I dag (en forholdsvis almindelig arbejdsdag for mange) ringede jeg så til kommunen for at tale med dem. Man får en blid musik i øret. Efter 2 minutter og 6 sekunder meddelte (en menneske-indtalt) telefonsvarer, at kommunens telefoner var lukkede indtil 6. januar 2020. Dog var der anvist et telefonnummer, "hvis et barn har det dårligt". Alt andet kan være ligegyldigt - åbenbart."

På samme Facebook side har også en anden ansvarlig person i kommunen ytret sig. Henning Impgaard Madsen. Har også givet et praj før jul og haft ringet til Verdo før jul, men der sker intet - og der er jo ikke LED belysning alle steder.

En ansat ved kommunen - "Peter - Kommunikation" har dog svaret:

"Skanderborg Kommune. Hej Kai og Henning. Tak fordi I har givet et praj om gadelygterne og ikke bare har vendt det blinde øje til. Det er værdsat. Jeg kan ikke sige, hvorfor de lyser om dagen, men jeg håber, at Verdo kigger på det snarest. Jeg har også sendt spørgsmålet videre til Vej og Trafik.

Godt nytår. Mvh Peter, Kommunikation"

Selvfølgelig svarede jeg den ansvarsbevidste medarbejder:

"Kai Frostholm. Hvor er det dejligt, at der trods alt er én person, "Peter, Kommunikation", der gider svare et par "værdsatte" borgere, der undrer sig over, at gadelygterne lyser døgnet rundt. Det er dog ikke særligt imponerende, at en hel kommunal administration ikke er i stand til at bringe tingene i orden. Nu skriver vi 4. januar 2020 - og gadelygterne lyser stadig i døgndrift. Det blev så beskrevet oplyst via "Giv et praj" til kommunen (eller hvem, der nu tager sig af sådan noget, når administrationen er gået på jule- og nytårsferie) allerede 21. december. Ifølge svaret på prajet er meddelelsen sendt videre til rette vedkommende, Verdo samme dag. Men intet er sket."

Jeg ved godt, at der har været travlhed med at "færdiggøre" Adelgades nye udseende. Men almindelig daglig drift er vel en anden afdeling?

Publiceret 13 January 2020 13:00