Casper på 19 år og Bibi (gruppeleder) i samtale i ”hyggestuen” på 1. salen i Medborgerhuset. Pressefoto

Casper på 19 år og Bibi (gruppeleder) i samtale i ”hyggestuen” på 1. salen i Medborgerhuset. Pressefoto

Selvhjælp Skanderborg starter nyt tilbud til anbragte unge

Unge, der er anbragt på hjem eller hos plejefamilie, kan deltage

selvhjælp På opfordring fra tre unge starter Selvhjælp Skanderborg 16. januar kl. 16-18 gruppe for unge i alderen 17-22. Deltagerne er alle unge, der er anbragt enten på hjem eller hos plejefamilie.

I januar 2019 startede foreningen to selvhjælpsgrupper for anbragte børn og unge. Et forløb som strakte sig frem til sommerferien. Efter sommerferien blev gruppedeltagerne spredt på henholdsvis efterskoler, kostskole og læreplads.

De anbragte unge har en tendens til at holde deres historie og baggrund hemmelig for ikke at skræmme andre væk. I selvhjælpsgruppen oplever de ligeværdighed og forståelse.

De unge deltagere fra gruppen fortæller i deres evalueringer, at gruppen var deres fristed. Det sted, hvor de kunne tale frit og ærligt om lige det, der 'brænder på'.

Her kunne de udveksle erfaringer med ligesindede. Et stabilt netværk i al fortrolighed og i hjemlige omgivelser på 1. salen i Medborgerhuset.

Mødes hver 14. dag

Gruppen mødes to timer hver 14. dag i Selvhjælps lokaler på 1. salen i Medborgerhuset.

Gruppen som bliver på 6-8 deltagere har to faste gruppeledere, og i gruppen udveksler deltagerne erfaringer, spiser sammen, hygger med spil og film.

Det er gratis at deltage.

jesl

Publiceret 01 January 2020 08:00