Integrationsprisen blev modtaget af lagerchef Allan Thorup samt pakkeri-leder Torben Vester fra Frode Laursen. Pressefoto

Integrationsprisen blev modtaget af lagerchef Allan Thorup samt pakkeri-leder Torben Vester fra Frode Laursen. Pressefoto

Frode Laursen vinder integrationspris

Sprogcenter Midts Integrationspris bliver tildelt logistikvirksomheden Frode Laursen

Hørning Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen, der har en stor afdeling i Hørning ved Skanderborg, har fået Integrationsprisen 2019 fra Sprogcenter Midt. Det skete ved sprogcentrets translokation på Ceres Centret i Horsens, hvor der var kursusbeviser til hele 167 udenlandske studerende, der har bestået deres eksamen.

Virksomheden får prisen for en ekstraordinær indsats for at få nye borgere fra Eritrea og Syrien integreret på arbejdspladsen, skriver Sprogcenter Midt i en pressemeddelelse.

For to år siden ansatte Frode Laursen et stort antal IGU-elever på flere afdelinger, og tog fra begyndelsen ansvar for, at de nye IGU-elever skulle få en god tilværelse i Danmark. Meldingen var klar, at gjorde eleverne en god indsats, kunne de se frem til en fastansættelse.

"Frode Laursen har sat mange skibe i søen for at lykkes med projektet blandt andet ved at sende danske kolleger på mentorkurser og ikke mindst ved at afvikle danskundervisning fra start til slut til gavn for både IGU-elever og for polske og rumænske medarbejdere. Det har skabt et godt fællesskab mellem de to medarbejdergrupper," sagde afdelingsleder for Erhverv på Sprogcenter Midt Elna Leth Pedersen i sin begrundelse, da prisen blev uddelt.

Prisen blev modtaget af lagerchef Allan Thorup samt pakkeri-leder Torben Vester fra Frode Laursen. Desuden var der et musikalsk indslag fra Esben Kronborg, og traditionen tro blev der uddelt en række sprogcenter-priser til kursister, der har ydet en ekstra indsats fagligt og/eller socialt i undervisningen.

Publiceret 01 January 2020 09:00