Kamstrup og Energi Viborg Vand indgår indgår ny aftale. Pressefoto

Kamstrup og Energi Viborg Vand indgår indgår ny aftale. Pressefoto

Aftale mellem Kamstrup og Energi Viborg Vand

Kamstrup og Energi Viborg Vand indgår aftale om løsning til vandforsyning

Energi Viborg Vand A/S investerer i ny teknologi, der betyder, at forsyningen fremover får mere viden om deres forsyningsnet. Den viden vil baseres på data, der kommer fra de godt 16.000 vandmålere, der nu bliver udskiftet med Kamstrups seneste generation af intelligente vandmålere.

Med ønske om at kunne levere en bedre service til kunderne, har Energi Viborg Vand A/S valgt at udskifte de nuværende mekaniske vandmålere med nye målere, der via hyppige fjernaflæste data vil give værdifuld indsigt i forbrug og optimeringsmuligheder, skriver Kamstrup i en pressemeddelelse.

"Vi har valgt en løsning, hvor vi har mulighed for at optimere den administrative drift samtidig med, at vi kan få et langt bedre overblik over vores ledningsnet - herunder informationer om eventuelt vandspild. Ligeledes er det en fordel og en meget bedre service, at vi nu selv kan aflæse målerne uden at forstyrre kunderne. Det er både til gavn for os og vores kunder," fortæller Mette Urup, der er konstitueret direktør ved Energi Viborg Vand ifølge pressemeddelelsen fra Kamstrup. Mette Urup fortsætter:

"Kamstrup skal ikke kun levere nye målere. Vi har valgt en større løsning, hvor vi har indgået en aftale om datainfrastruktur, fjernaflæsningssystem og installation af målerne. Kamstrup skal dermed stå for installation og drift af hele løsningen."

Kamstrup har efterhånden mange års erfaring med digitale løsninger til forsyningsbranchen, og direktør for Kamstrups vandforretning Mads Sckerl fortæller:

"Vi oplever, at flere og flere forsyninger efterspørger løsninger til at digitalisere deres forsyning. At målerne kan fjernaflæses er en fordel på mange områder, men det er endnu vigtigere at anvende og analysere de data, der indsamles for at udnytte potentialet i digitalisering. Nogle af de fordele vi ser, er blandt andet reduktion af vandspild og bedre muligheder for at lokalisere optimeringsmuligheder i ledningsnettet. Det vil Energi Viborg Vand A/S også opleve."

Publiceret 22 December 2019 10:00