Soroptimistklubben i Skanderborg deltog i 'Orange dage', der er 16 dage, hvor verden farves orange for at gøre opmærksom på, at vold mod kvinder stadig er et problem mange steder. Pressefoto

Soroptimistklubben i Skanderborg deltog i 'Orange dage', der er 16 dage, hvor verden farves orange for at gøre opmærksom på, at vold mod kvinder stadig er et problem mange steder. Pressefoto

Soroptimistklubben har fået ny bestyrelse

Berit Kiilerich Andresen er præsident

Der er kommet nye folk i front for Soroptimistklubben i Skanderborg. den nye bestyrelse består nu af præsident Berit Kiilerich Andresen, vicepræsident Dorte Bluhme Mørkbak, sekretær Margit Simonsen, kasserer Ingrid L. Trans, Linda Taanquist, Dorete Jensen, Hanne K. Appel, Jytte Hansen og Hanne Purup.

Soroptimist International er en verdensomspændende organisation af kvinder, der gennem serviceprojekter arbejder for at fremme menneskerettigheder og forbedre kvinders status.

I Skanderborg har klubben i denne sæson særlig fokus på FN's 2030-Verdensmål for bæredygtig udvikling.

"Derfor har vi blandt andet været på gaden i forbindelse med omdeling af 'Verdens Bedste Nyheder' og 'Orange dage', som er 16 dage, hvor vi farver verden orange, for at gøre opmærksom på, at vold mod kvinder stadig er et problem, og noget som begrænser mange kvinder både i familien og på arbejdspladsen. Et problem, som FN også har sat fokus på 25. november, der var FN's internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder," fortæller præsident Berit Kiilerich Andresen i en pressemeddelelse til UgeBladet.

Nye medlemmer

"Vi optager løbende nye medlemmer, og hvis der er et par kvinder, som synes, det lyder som et meningsfyldt fritidsarbejde, så er I meget velkommen til at kontakte os. Vi laver også mange andre ting, som relaterer sig til de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, ligesom vi samarbejder med flere andre kvindeklubber i Skanderborg," oplyser hun.

Publiceret 11 December 2019 14:00