Debat:

Walther væk fra rundkørslen

Aksel Nielsen (DF), formand, Skanderborg

Debat Jeg kunne i sommer se Waltherfiguren placeret i rundkørslen i Vrold op til festivalen i Skanderborg og tænkte, ja den er da meget god i de tre uger, alt ståhejet står på, bare den forsvinder igen, men at den eventuelt, som det ser ud nu, skulle kunne få lov at blive der permanent, havde jeg ikke kalkuleret med.

I indslaget af Grethe Bo Madsen i ugebladet ser det ud til, at Miljø- og planudvalget vil ”give den gas i Skanderborg” og lade denne bukseløse guitarspillende klovn blive stående.

Jeg kunne da håbe på, at udvalgsformanden Claus Leick (SF) havde haft så meget ilt tilført hjernen, at han ikke havde fremført denne platte idé, sikkert en ”smukidé” fra festivalen – men nej, på bordet i udvalget og godkendt, og som der står, skal denne vanvittige idé nu overdrages til Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, som så forhåbentlig har så meget omtanke, at de straks skrotter ideen - og så kalder man det kunst.

Jeg kan også læse i Ugebladet, at så længe kommunen bliver holdt skadesfri, skal alle og enhver ”næsten” have lov til at sætte hvad som helst op i kommunens andre rundkørsler – sikke da et cirkus, der kunne blive – nej fri os vel.

En gratis ide fra min hånd, der klart bakker Hanne Borres forslag op, og til meget få penge - drys en masse sommerblomsterfrø ud over alle rundkørsler i kommunen, det ville give nogle fine farver og en masse muligheder for vores insekter såsom bier og sommerfugle – og være ikke så lidt kønnere at se på – endda hele sommeren og efteråret hvis man blander de rigtige frø.

Erantis-, Vintergækker- og Krokusløg ville give en smuk opstart i det tidlige forår. Man kunne jo foreslå den feterede og ombejlede festival i Skanderborg om en for dem skattefradragsberettiget finansiering af dette Smukke tiltag – eller et mindre tilskud, i det mindste.

Publiceret 08 December 2019 10:00