I 2016 vandt 'The Smilies' og deres klasse fra Morten Børup Skolen i Skanderborg finalen i 'Smart, parat, svar'. Arkivfoto

I 2016 vandt 'The Smilies' og deres klasse fra Morten Børup Skolen i Skanderborg finalen i 'Smart, parat, svar'. Arkivfoto

Quiz på biblioteket: Kamp om at blive Danmarks klogeste sjetteklasse

Otte lokale 6.-klasser kæmper om at komme i regional finale i den landsdækkende vidensquiz 'Smart parat svar'

skanderborg Eleverne fra kommunens 6. klasser når kun at åbne fire låger i julekalenderen, inden det er quiztid på Skanderborg Bibliotek.

I morgen, onsdag 4. december, dystes der nemlig om titlen 'Danmarks klogeste 6. klasse', når spørgsmål og svar om litteratur, historie, geografi og mytologi fyger gennem rummet i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz 'Smart Parat Svar'.

Quizzen udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde.

I den lokale runde dyster otte klasser fra henholdsvis Mølleskolen, Gl. Rye Skole, Stjærskolen, Bjedstrup og Morten Børup Skolen med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og dermed går videre til en regional runde.

Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen på Randers Bibliotek onsdag 15. januar for at dyste om en plads i den store finale.

10.000 kr. på spil

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag 5. februar i Magasinet i Odense. Finalen holdes i samarbejde med alle otte TV2-regioner, der vil følge dysten tæt.

jesl

FAKTA

Smart Parat Svar

  • Er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.
  • Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse.
  • Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur
  • Er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne.

Publiceret 03 December 2019 21:00