Malene Ross-Hvam sammen med medlem af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, Marianne Jelved, som overrakte prisen. Foto: Klaus Holsting

Malene Ross-Hvam sammen med medlem af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, Marianne Jelved, som overrakte prisen. Foto: Klaus Holsting POLITIKEN

Lærer fra Skanderborg har skrevet årets bedste pædagogiske diplomprojekt

Lærer Malene Ross-Hvam fra Niels Ebbesen Skolen blev fredag hædret for sit projekt om børn med læseforståelsesvanskeligheder

Navne Malene Ross-Hvam, som er lærer på Niels Ebbesen Skole i Skanderborg, har skrevet årets bedste pædagogiske diplomprojekt. Projektet handler om tidlig indsats for elever, der har læseforståelsesvanskeligheder.

"I projektet bliver det slået fast, at der bør sættes tidligt ind med støtte, og Malene Ross-Hvam viser, hvordan en tæt faglig dialog mellem lærere og læsevejleder kan styrke den sproglige forståelse blandt lærerne og øge de udfordrede elevers udbytte af undervisningen," skriver Lærerprofession.dk i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Arbejdet er så godt, at dommerkomiteen, der består af lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra lærernes grund- og videreuddannelse og universitetsforskere, kalder projektet flot og praksisrettet."

Prisen på 10.000 kroner blev uddelt ved en prisfest i København fredag. Bag uddelingen står Lærerprofession.dk, der drives i fællesskab af landets professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen.

Malene Ross-Hvam har taget sin diplomuddannelse på professionshøjskolen VIA UC.

Der er i alt blevet indstiller 65 lærere og lærerstuderende til årets uddeling, der omfatter bachelorprojekter på læreruddannelsen og pædagogiske diplomprojekter.

Publiceret 18 November 2019 09:00